Bakken maar!

De afgelopen weken hebben we weer iedere zondag kunnen genieten van Heel Holland Bakt!
De mooiste en lekkerste gebakjes, taarten en koekjes kwamen weer voorbij. Maar het leuke aan dat programma, wij kunnen dat ook!
Van Spiegelbolgebakjes tot Captain America taart, met de juiste spullen ben je al halverwege.
Wij hebben daarom onze favorieten hieronder verzameld, dan kan jij lekker aan de slag. 

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Al zin om aan de slag te gaan? Mooi!
Hierbij het recept om heerlijke madeleines te bakken. Niet moeilijk, maar o wat zijn ze lekker. Veel plezier!

Beslag:

  • 60 gram amandelpoeder
  • 150 gram poedersuiker
  • 60 gram bloem
  • 150 gram eiwitten
  • 150 gram Beurre Noisette
  • 1 eetlepel honing

Bereiding:

  • Meng de amandelpoeder, poedersuiker en bloem door elkaar.
  • Voeg de eiwitten van de 5 eieren toe en roer tot een egaal beslag
  • Bereid de beurre noisette en laat deze wat afkoelen
  • Voeg de afgekoelde beurre noisette toe aan het beslag en roer goed door
  • Meng er tot slot de honing door
  • Laat het beslag goed koud worden in de koelkast
  • Doe het beslag in de spuitzak
  • Spuit de koekjes op in de mal en bak deze in 8 tot 10 minuten af op 200°C

Beurre Noisette:

Beurre Noisette is eigenlijk een mooi woord voor gesmolten, bruine boter. 
Snijd de boter in gelijke stukke en doe dit in een pan (liefst met dikke bodem). Blijf steeds roeren tijdens het kookproces en op een gegeven moment gaat de boter bakker, onstaan er belletjes en gaat deze verkleuren. Zodra de boter net bruin is haal je deze van het vuur. 
Nu zou je hem nog kunnen afblussen met citroen of room maar dat is in dit Madeleine recept niet nodig. 

 

Lees meer