Tijdloos in looks en kwaliteit!

Schorten zijn niet meer alleen voor in de keuken. Deze schorten zie je ook terugkomen bij pottenbakkers, kunstenaars, barbershops, barista's, houtbewerkers etc. Een leren schort is er om je eigen kleding te beschermen maar dankzij de looks van nu is het schort een item opzich! Ze zijn er in divere lengtes, met en zonder zakken. Maar hoe zorg je ervoor dat deze schorten ook daadwerkelijk jaren lang meegaat? Xapron zelf geeft ontzettend goeie tips welke wij hier hebben verzameld.

 

De 10 tips:

 

1. Een lederen schort wordt mooier naarmate je hem vaker gebruikt, vlekken en vuil horen hier nu eenmaal bij. Wil je dit toch zoveel mogelijk vermijden? Spuit hem dan voor het eerste gebruik grondig in met een kleurloze, vlek- en waterafstotende lederspray. 

2. Leer kan verkleuren door de zon, hang hem dus niet op waar hij constant in de zong hangt.

 

3. Mocht het schort erg nat worden, leg hem dan niet in de zon of bij de kachel te drogen. Doe dit gewoon op kamertemperatuur.

 

4. Opgedroogde druppels en andere kleine vlekjes kun je met een fijne borstel behandelen. Deze kleine, lichte vlekjes willen soms ook al verdwijnen bij het tegen elkaar aan wrijven van het leer. Natuurlijk is het schort ook af te nemen met een vochtige doek.

 

5. Spuit hierna het schort wel opnieuw in.

 

6. Ga niet aan de slag met Aceton of benzing, vermijd dit soort bijtende middelen zoveel mogelijk.

 

7. Is het schort erg stug geworden? Behandel hem dan met lederspray.

 

8. Vette randen zijn ook te verwijderen met een suède schuursteen.

 

9. Wil je je schort echt even goed laten reinigen? Laat dit dan alleen gebeuren bij een goede lederreinigingspecialit. 

 

10. Wees niet bang om het schort te gebruiken, hier wordt hij alleen maar mooier van!

 

xapron schorten

 

Kim