Het recept voor ouderwets lekkere wentelteefjes

Bij Moederdag hoort natuurlijk een echt verwenontbijt dus laten we deze moederdag eens uitpakken! Ik deel vandaag mijn go to recept voor heerlijke wentelteefjes maar ga je liever voor glutenvrije crêpes, kijk dan zeker even bij deze Let’s go coconuts blog

 

Wentelteefjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken, wat heb je nodig:

  • Oud brood (zo’n 4 sneetjes) probeer ook zeker eens Brioche of suikerbrood.
  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 snuf zout
  • 50 gram suiker (meer of minder mag ook)
  • Kaneelpoeder
  • Roomboter om in te bakken
  • Een groot diep bord of ovenschaal
  • Koekenpan met goede anti aanbaklaag, zoals een van onze Woll pannen. 
  • Kaneelsuiker om het af te maken

 

Klop met een garde de melk samen met de eieren, een snuf zout en de suiker los. Voeg hier ook een snuf kaneel aan toe voor die echte ‘ouderwetse’ wentelteefjes smaak.
Giet dit in een diep bord of grote ovenschaal zodat er 2 boterhammen naast elkaar kunnen weken.
Laat de boterhammen lang genoeg weken zodat ze zich helemaal hebben vol gezogen maar laat ze er ook weer niet té lang in liggen, dan vallen ze namelijk uit elkaar. Bak ze vervolgens in zo’n 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
Leg ze op een mooi bord en strooi er nog wat kaneelsuiker overheen.

heerlijke wentelteefjes

Eet smakelijk!

Kim