Espressomachines

Een goede espresso is natuurlijk een feest voor de mond. Deze kleine kop koffie op de Italiaanse manier dankt zijn naam aan het Latijnse woord 'exprimere' oftewel expressus. Later werd dit verbasterd naar het Italiaanse 'onder druk' wat we kunnen vertalen naar 'es presso'. En voila! De espresso was geboren! Om een goede espresso te kunnen maken is een machine nodig die het nodige aantal bar kan halen en tevens weet wat kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid is. Laat u dus eens goed informeren.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

 

Espresso voor de liefhebber

De fanatieke koffiedrinkers onder ons nemen geen genoegen meer met een matig kopje kiosk koffie. Zij zoeken net zo lang totdat ze de beste koffie in eigen huis hebben. Dat kan natuurlijk met filterkoffie, maar je zult merken dat hier een hoop fout in kan gaan. Om dit tegen te gaan zet je nauurlijk liever koffie met een espresso machine. Natuurlijk kan dit met een espressomaker van Bialetti maar ook met een espressomachine van bijvoorbeeld Arista. Bij de Arista heb je alles zelf in de hand. De temperatuur van de koffie, één of twee kopjes tegelijk en ook melk opschuimen is mogelijk.  Zo maak je in en handomdraai de lekkerste espresso, lungo of cappuccino.

Wilt u echter de creme de la creme dan moet u eens denken aan ECM. Deze handgemaakte espressomachines zorgen er voor dat je de sfeer van een Italiaanse koffiebar gewoon in huis kunt creeëren. Deze espressomachine beschikt over een E61 zetgroep, een koperen boiler en cool-touch stoomkraan. Het uitneembare waterreservoir zit onder de kopjeswarmer, welke uiteraard ook afneembaar is. De druk is manueel in te stellen zodat je altijd de perfecte espresso hebt.

De Mechanika IV bijvoorbeeld, beschikt over een handige warmtewisselaar. Dit maakt het mogelijk om al tijdens het doorlopen van de koffie koude melk op te schuimen tot warm melkschuim, of ondertussen een kop thee te zetten. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke cappucinno of latte macchiato met romig melkschuim. De stoom- en heetwaterfuncties zijn eenvoudig te bedienen met professionele hendels. De stoomkracht en waterafgifte zijn eenvoudig zelf te reguleren.
Door middel van de DWA schakelaar is de machine niet allen op het waterreservoir te gebruiken, maar kan deze ook direct op de watertoevoer worden aangesloten. De rotatiepomp zorgt ervoor dat het koffieapparaat stiller is en een gelijkmatiger uitloop heeft.

Komt u bij interesse eens langs in de winkel voor een demonstratie!

Lees meer