Friteuses

Wie houdt er niet van een lekkere vette hap op z'n tijd? Laten we eerlijk zijn, een dagje smokkelen mag best wel eens en het kan soms zelfs goed voor het lichaam zijn om wat vetten binnen te krijgen. Frituren is iets wat veel mensen graag doen. Of dit nu tijdens de borrel is, een spannende voetbalwedstrijd of tijdens de feestdagen. Een goede frituurpan is dan ook veelzijdiger dan veel mensen denken.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Maak de juiste keuze, voor een goede friteuse

Een goede frituurpan kan –mits je een beetje van experimenteren houdt- een aanwinst zijn voor de keuken. Je kan er namelijk ontzettend veel lekkere hapjes mee maken buiten de gebruikelijke friet en snacks. Denk bijvoorbeeld eens aan bloemkool in bierbeslag, oliebollen of vers gemaakte Spaanse churros. Ook het frituren van kruiden als peterselie en zelfs groente zijn inmiddels gebruikelijke frituuropties.

We hebben veel verschillende soorten friteuses, waaronder de Montana. Deze frituurpan heeft een handige timer waarmee je de gewenste baktijd in kunt stellen. Daarbij is deze friteuse een zogenaamde koude zone friteuse: bakrestjes zakken onder het element, in de koude zone, waardoor ze niet verkolen en dus de olie niet verontreinigen. Hierdoor gaat de olie tot 3x langer mee. Deze friteuse is verkrijgbaar in verschillende maten en varieert van 1 tot 5 personen. Houdt dus bij aanschaf rekening met de grootte van de porties die je van plan bent om te maken. Bij een gezin met kinderen is een kleine frituurpan natuurlijk niet handig. En zeg nu zelf, de grote kinderen onder ons willen ook niet langer dan nodig wachten op een vers frietje.

Lees meer