Koffiemolens

Wie van een goede kop espresso houdt weet dat deze het lekkerst smaakt met zeer fijn gemalen verse koffiebonen. Om in uw eigen huiselijke kring van een lekkere kop koffie te kunnen genieten is het uiteraard belangrijk dat u een koffiemachine heeft, maar natuurlijk net zo belangrijk om een koffiemolen in bezit te hebben welke de bonen voor u op perfecte wijze tot de juiste fijnheid maalt.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Koffie malen tot de juiste fijnheid

Een goede kop koffie is afhankelijk van de maalgraad van de boon, de temperatuur, de hoeveelheid van het water en de tijd dat deze twee met elkaar in aanraking zijn. Een koffieboon heeft zowel prettige als minder prettige smaken in zich en de kunst is om de prettige in de kop te krijgen. Dit heeft nogal wat verschil in de smaak van de gewenste koffie. Hoe fijner de maling en hoe langer de extractietijd, des te meer smaken er in je koffie zullen komen. En andersom geldt dit net zo: hoe grover de maling en hoe korter de extractietijd, des te minder smaken er in je koffie komen.

Voor elke zetmethode zal je een andere maalgraad moeten gebruiken. Koffie met de filter heeft een veel grovere maling nodig om tot het gewenste resultaat te komen dan bijvoorbeeld een espresso. Een espresso wordt namelijk in zeer korte tijd gezet en zal dus in korte tijd veel smaken en aroma’s tot zich moeten nemen. Daardoor is de maalgraad van een espresso fijner dan van een filterkoffie.

Bij de aanschaf van een koffiemolen moet op een aantal dingen worden gelet: Welke fijnheid wilt u bereiken? Wilt u een stille machine? Of welke maalschijven bevat de koffiemolen? Allemaal puntjes waarbij een koffiemolen de ervaring van koffie zetten kan maken of breken. Het is dan ook aan te raden om u goed te laten informeren bij aanschaf van deze molens. Uiteraard helpen wij je bij zowel Habitas in de winkel als op de webshop daar graag een handje mee.

Lees meer