Cafetières

De cafetière wordt ook wel French Press genoemd, echter is het patent aangevraagd door de Italiaanse designer Attilio Calimani. Na talloze veranderingen ging de eer naar Faliero Bondanini wie in het Franse plaatsje Martin de cafetière populair maakte tot hoe deze vandaag de dag is. Met het maken van koffie via de cafetière zult u merken dat u nooit meer anders wil.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hoe werkt de cafetiere precies?

Met een cafetière kun je goed en gemakkelijk koffie zetten en heb je niet per sé een gasfornuis nodig. Dit komt doordat men vaak het water uit de waterkoker direct in de cafetière giet en binnen no time heb je dan een vers kopje koffie. Doe om te beginnen grof gemalen koffie in de cafetière en giet hier op het water uit de waterkoker. Zorg er echter wel voor dat het water in de waterkoker onder de 100 graden blijft en niet kookt, dit zou zonde zijn van de koffiesmaak.Roer het water/koffie mengsel door en laat het een paar minuten trekken. Hierna duw je het filter naar beneden en trek je de koffie die als het ware in het water zweeft naar beneden. Et voila, een heerlijke kop verse koffie uit de cafetière.

Bij Habitas hebben we een sortering gemaakt zodat er voor iedereen wat wils is. De cafetières van Le’Xpress zijn gemaakt van kunststof (polycorbonaat) en dus nagenoeg niet breekbaar en een stuk lichter dan de glazen variant. De versies van het Italiaanse merk Bialetti hebben echter een meer chique design en zijn van RVS en glas. Beide zijn in diverse maten verkrijgbaar variërend van 350ml tot één hele liter.

Wist u dat je de French Press ook voor thee kunt gebruiken? Niet, dan is dit het proberen waard want je zult merken dat ook hier de smaak een enorme upgrade krijgt. Al deze artikelen worden uiteraard vanaf 25 euro gratis bij u thuis bezorgd.

Lees meer