Thee eieren

In Nederland drinken we graag een kopje thee, maar toch heeft het in ons eigen land lang niet de betekenis zoals we die kennen uit landen als bijvoorbeeld China, Marokko en Engeland. Het drinken van thee is daar een traditioneel deel van de dag en er wordt ruim de tijd voor genomen. Thee drinken doe je natuurlijk het lekkerst met verse thee en om dit te kunnen doen zijn er een aantal handigheidjes op de markt om dit makkelijk, maar ook smaakvol te kunnen schenken.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

''Thee moet worden gedronken in eenzaamheid''

Aldus de oude Britse schrijver C.L. Lewis. Wat deze uitspraak wil zeggen is dat het nuttigen van een kopje verse thee in alle eenzaamheid moet gebeuren. Genieten dus, zonder dat je gestoord wordt door mensen of problemen om je heen. Het zegt eigenlijk al genoeg hoe men over heel de wereld denkt over thee. Het is een rustmoment en er dient optimaal van te worden genoten.

Thee is er in honderden smaken en we kunnen verse thee op diverse manieren verwerken. Door middel van zogenaamde thee eieren of thee zeven kan men verse thee in deze handigheidjes doen en deze in het hete water laten zakken. Bij de theezakjeshouder van Mastrad bijvoorbeeld hang je het theezakje in de houder boven het theeglas. Zodra de thee de gewenste kleur heeft til je eenvoudig het zakje eruit met behulp van de houder. Knijp de zijkanten dicht om het water uit het zakje te knijpen. Gooi het theezakje zonder geknoei en gedruppel eenvoudig weg, of zet het houdertje ondersteboven neer om het zakje te bewaren.

Maar ook de thee eieren van Fusionbrands zijn er in diverse kleuren en ideaal om verse thee in te verwerken, deze zakken niet geheel in het water maar blijven drijven zodat je zonder de vingers te branden het thee ei makkelijk weer uit het water kan halen. Zodoende kunt u talloze soorten verse thee creëren in de warme omgeving van uw eigen huis.

 

Lees meer