Accessoires voor de vacumeermachine

Wie een vacumeermachine in zijn of haar bezit heeft zal gemerkt hebben wat een ideale toevoeging deze is aan het huishouden. Door middel van het vacumeren van zowel vaste als vloeibare producten bewaar je deze hygiënisch, maar ook economisch. Om dit alles te vergemakkelijken zijn er een aantal handige accessoires te verkrijgen welke het gebruik van de vacumeermachines nog leuker maken.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Vacumeer of minder?

Sous vide is een bereidingstechniek die de laatste tijd weer erg populair is. Het betreft hierbij het garen van producten in een vacuüm getrokken zak. Deze zakken plaats je in een op temperatuur gecontroleerd waterbad waarin je langzaam je producten gaart. De voordelen van sous vide garen zijn voornamelijk het vitamine en mineralen behoud. Buiten dat treedt er minder vetafzetting op en blijft het product in perfecte kwaliteit en structuur. De speciale zakken waarin u gaart of bewaart zijn verkrijgbaar in zowel vershoudzakken maar ook als complete rollen en zijn in diverse maten verkrijgbaar. Bovendien zijn ze bestand tegen vriesbrand en garandeert dat lucht en vocht het voedsel niet kunnen bereiken en aantasten. Het folie is meerdere malen te gebruiken en geschikt voor de koelkast, vriezer, magnetron en (heet) water.

Accessoires maken het gebruik van de Foodsaver of Wartmann een stuk makkelijker. Het scheelt echter ook enorm dat het gebruik van de machines niet al te veel moeite kost. Wilt u uw vlees, vis of groente marineren gebruik dan de marinadeboxen. Met behulp van het vacuüm dringt de marinade snel en diep door in de ingrediënten. Gebruik deze in combinatie met de vacumeermachine en vacuümslang (inbegrepen bij de vacumeermachine) van Foodsaver. Mocht u echter uw granen, chips, koek of andere droge producten langer vers willen houden gebruik dan de vacuüm voorraadbussen. De bussen hebben een inhoud van 0.7 liter, 1.4 liter en 2.4 liter.

Lees meer