Crème Brûlée branders

Bij het maken van Crème Brûlée is een brander natuurlijk essentieel. Om de perfecte knapperige laag op uw dessert te krijgen karamelliseer je de suiker tot een mooie egaal bruine kleur. Uiteraard zijn deze branders ook ideaal voor het toasten of snel verhitten van producten. Wat te denken van 'torch sushi' een razend populair optie om uw sushi net even dat barbecue smaakje mee te geven. Of brand uw gemarineerde zalmmoot even aan zodat de zalm een mooi krokant korstje krijgt. Je merkt het al; de Crème Brûlée brander mag niet ontbreken in je keukengerei.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Crème Brûlée

De oorsprong van dit zoete nagerecht is eigenlijk vrij onduidelijk. Al decennia lang wordt dit recept geclaimd door zowel de Fransen als de Catalanen. Vandaar dat dit dessert ook twee benamingen heeft: Crème Brûlée en Crema Catalana, waarbij de laatste als traditie heeft dat deze op de Catalaanse feestdag van St. Jozef geserveerd wordt. Het maken van dit dessert is echter vrij eenvoudig en zal voor de hobbykoks onder ons niet al te moeilijk zijn, mits je een beetje de weg weet in de keuken.

Een traditionele Crème Brûlée bestaat uit een zelfgemaakte custard op smaak gebracht met vanille, eigenlijk dus vergelijkbaar met het zelf maken van banketbakkersroom. Op internet zijn hier talloze recepten van te vinden. Na het maken van de custard giet je deze in (al dan niet speciale) vormpjes zodat deze sneller afkoelt. Maar wanneer komt dan de brander in beeld zou je denken? Bij het serveren van het nagerechtje! Dan begint namelijk de magie wat dit traditionele nagerecht tot één van de hoogtepunten van uw diner maakt. Vlak voor het serveren bestrooi je de bakjes custard met kristalsuiker en karamelliseert deze met de brander. Zodoende ontstaat er een knapperig warm laagje boven de koude custard. Doe dit echter niet te lang want verbrande suiker wordt bitter en verpest daarbj uw dessert. Zorg er ook voor dat het niet te lang in de keuken blijft staan want de suiker neemt al snel vocht op van de custard en zodoende wordt het laagje weer zacht.

Branders zijn er uiteraard in diverse soorten en maten. Bij Habitas hebben we een selectie gemaakt van branders inclusief navulling, solo branders en zelfs giftsets inclusief mooie custardbakjes. Wakker het vuur dus aan in uw kokshart en brand los in de keuken!

Lees meer