Eiersnijders en -splitsers

Waarom zou je een ei splitsen? Voor de leek misschien een vraag, maar de hobbykoks en professionals weten hier vaak een vrij eenvoudig antwoord op te geven; in sommige gerechten vereist een recept nu eenmaal enkel eiwit of eigeel en daarom splits je een ei. Natuurlijk kun je dit op grootmoeders manier doen door over te hevelen van schil naar schil, maar de meeste mensen ervaren dit vaak als onhygiënisch of zelfs ongemakkelijk door het breken van de schaal. In dat geval zijn er meerdere opties om je ei te scheiden.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Een ei hoort er bij!

Wat dacht u van de Yolk’r eiersplitser waarmee je het eigeel als het ware opzuigt door middel van vacuüm trekken. Maar ook kan je met de RVS eierscheider het ei tikken en het eiwit loopt eenvoudig langs het eigeel naar beneden. Mocht je echter decoratief met eieren aan de slag gaan dan kunt u ook de eiersnijders gebruiken waarmee je het ei in plakjes of blokjes kunt snijden. Supergemakkelijk voor bijvoorbeeld het opmaken van salades en natuurlijk staat het ook nog eens leuk én lekker op je broodje gezond. De nieuwste innovatie is echter de Eggy Press. Kent u de Spirelli al? De Eggy Press zorgt er voor dat je het hard gekookte ei door de pers duwt en er sliertjes van ei ontstaan. Ideaal voor bij de asperges, eiersalade of door de nasi.

Om op de vraag terug te komen waarom we soms een ei splitsen kunnen we een paar leuke opties noemen: eiwitschuim bijvoorbeeld. De naam zegt het al, hierbij is het essentieël dat er absoluut geen eigeel bij het schuim komt omdat dit het volume van het recept beïnvloedt. Wil je echter zelf custard, banketbakkersroom , advocaat of creme brulee maken dan is het weer eigeel dat de boventoon voert. Zo ziet u dat het op verschillende momenten in de keuken handig is om een eierscheider in de keukenla te hebben.

Lees meer