Houten keukengerei

Niets is zo authentiek als houten materiaal in de keuken. Bij een goed onderhoud gaat het keukengerei veel langer mee, is het milieubewuster dan plastic en ideaal om te gebruiken in pannen waar geen staal in mag. Bij veel mensen verschillen de meningen over het gebruik van hout in de keuken vanwege de hygiëne, maar onderzoek heeft uitgewezen dat dit vaak enorm meevalt. Dit komt vooral doordat je in de keuken toch al hygiënisch werkt en je dus toch al in mindere mate met bacteriën in aanraking komt.
Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Goed hout, snijdt hout

‘Hoe hou je je houten keukengerei schoon?’ is een vraag die wij vaak krijgen. Het antwoord hier op is eigenlijk niet zo moeilijk te vinden. Was het hout af met (het liefst) warm water zonder sop en droog het hierna direct af om krimpen te voorkomen. Net zo belangrijk als de schoonmaak is het onderhoud van je houten keukengerei; het is ten eerste natuurlijk belangrijk dat je het kookgerei goed behandeld. Dit wil zeggen dat je het nooit in de afwasmachine doet. Iets wat wij nagenoeg bij geen enkel artikel aanraden om deze in hun mooie staat te houden. Hout neemt namelijk snel geuren en smaken over en je wil niet dat je mooie gerecht verpest wordt met de smaak van zeep. Hetzelfde geldt hierbij voor zoete en pikante gerechten, neem hiervoor diverse houten spatels.

Bij Habitas hebben we meerdere keuzes in houten spatels, houten scheppen voor bijvoorbeeld bloem en meel, maar ook olijfhouten lepels, vorken en zelfs sla couvert. Om de warme uitstraling in je keuken compleet te maken kunt u ook nog eens een kijkje nemen in onze mooie collectie van Bowls & Dishes of onze diverse houten snijplanken. Schappelijke prijzen, zodat u zelf nooit op een houtje hoeft te bijten.

Lees meer