Knoflookpersen

Knoflook is één van de meest kenmerkende smaken in een gerecht. Of dit nu in fijn gehakte vorm is of verwerkt in olieën of pasta’s. Buiten dat is knoflook ook nog eens heel gezond en beschermt het tegen infecties en verlaagt het de bloeddruk. Om het gebruik van knoflook thuis of op het werk gemakkelijker te maken zijn er tegenwoordig talloze mogelijkheden om deze smaakmaker te gebruiken.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Knoflook: de smaaksensatie!

Naast dat knoflook erg gezond is zorgt het voornamelijk voor een enorme smaaksensatie en zijn het voornamelijk de mediterraanse landen waar dit bolgewas vaak gebruikt wordt. Toch raken wij Nederlanders steeds meer in de ban van dit ingrediënt en verwerken we diverse vormen in gerechten. Wat te denken van gepofte knoflook of gegrillde knoflook gamba’s of een zelfgemaakt aioli. En laten we eens gek doen: heeft u wel eens een bolletje knoflookijs op? Erg verrassend en lekker! Uiteraard is knoflook een ingrediënt met een kenmerkende geur waarbij het handig is om bijvoorbeeld een geurverwijderaar te gebruiken. Ook dient knoflook droog en donker bewaard te worden zodat deze niet ontkiemt.

De knoflookpers is voor de liefhebbers van knoflook natuurlijk onmisbaar. Deze zijn er in diverse soorten en zorgen er uiteraard voor dat je het teentje tot gemalen knoflook perst. Bij de knoflookpers van Jamie Oliver is er zelfs nog de optie tot het snijden van kleine plakjes, welke zo dun zijn dat ze smelten in de olie bij het bakken.

Bij Habitas hebben wij naast de gebruikelijke knoflookpers, ook een assortiment aan knoflookrockers waarmee je als het ware de knoflook ‘wiegt’ tot een mooie fijne pasta of blokjes. Wil je echter genieten en gebruik maken van de nieuwste techniek dan hebben wij ook de Garlic Zoom in huis waarbij de knoflook in het wieltje stopt en als het ware de knoflook steeds fijner kunt rijden over het aanrecht. Probeer het eens en u zult versteld staan van het gemak.

 

Lees meer