Maatbekers

Een gerecht in de keuken staat of valt met het afwegen van het juiste receptuur. Niet voor niets wordt er in de professionele keuken tot op de gram nauwkeurig gelet op smaak en de juiste hoeveelheid ingrediënten om een mooi eindresultaat te krijgen. De maatbeker zorgt er voor dat je vloeistoffen nauwkeurig kunt aflezen en toevoegen, met de maatlepels kun je echter kleine hoeveelheden afwegen  en doseren.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Een secuur receptuur is de key tot succes

Een maatbeker heb je tegenwoordig in verschillende soorten materialen waarvan kunststof en RVS de meest bekende zijn. Dit komt voornamelijk door het feit dat een glazen maatbeker (ook wel litermaat genoemd) onveilig wordt ervaren vanwege het breukgevaar. Dat neemt echter niet weg dat een glazen maatbeker geen optie is, omdat deze makkelijk schoon te maken valt en bovendien hygiënisch werkt. Een mooie optie is de 2 in 1 maatbeker van Joseph Joseph waarvan de kleine kamer hoeveelheden meet tot 5 ml en de grote kamer tot 550 ml.

Voor kleine hoeveelheden maakt men de laatste tijd gebruik van maatcups. Dit komt vooral door de opkomst van veel Amerikaanse recepturen waarin met cups wordt gewerkt vanwege het imperiale systeem. Dit scheelt enorm in het omrekenen van cups naar grammen en zodoende meet je hiermee per afgestreken lepel precies hoeveel de inhoud is. Zodoende hoeft u voor kleine hoeveelheden nooit meer een weegschaal te gebruiken.

De kunststof maatcups van Joseph Joseph zijn in dit geval erg handig omdat deze vaatwasbestendig zijn en bovendien in elkaar gestapeld kunnen worden, zodoende bespaart dit ook een hoop ruimte. De maatcups van Masterclass zijn van gepolijst RVS waardoor de degelijkheid gewaarborgt blijft en de lepels hoeveelheden hebben variërend van 1/8 theelepel tot één hele theelepel.

Lees meer