Mandolines

Heeft u moeite met het snijden van juliënne (lange smalle reepjes) brunoise (blokjes) of flinterdunne plakjes? Zoek dan niet verder en maak het jezelf gemakkelijk met de aanschaf van een mandoline. Dit keukengerei zorgt er namelijk voor dat je net als een professionele chefkok je groente gelijkmatig kunt verwerken of serveren.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Wat is een mandoline precies?

Een mandoline is in principe een grote schaaf welke er voor zorgt dat je (afhankelijk van het mes) door middel van op en neer bewegen reepjes, plakjes of andere vormen krijgt. Een voordeel hiervan is dat de gesneden stukjes allemaal dezelfde grote hebben wat voor het oog mooier is in bijvoorbeeld rauwkost of salades, maar ook bij het blancheren of frituren voor een gelijkmatige garing zorgt. Ook zorgt de mandoline er voor dat je de gesneden vormen direct kunt verwerken en je dus iedere dag met verse producten gaat werken.

Mandolines zijn er in simpele maar ook uitgebreide mogelijkheden en de opties variëren van diverse (te vervangen) messen, standaarden zodat je de mandoline op het keukenblad kan plaatsen en meer kracht kan zetten tot een opvangbakje voor de stukjes. Zo goed als iedere mandoline heeft tegenwoordig ook een beschermkap waardoor je bij het op en neer halen van je fruit of groente nooit meer je vingers kan openhalen.

Van mandolines voor eenmalig of frequent gebruik per week, bij Habitas hebben wij diverse merken en materialen. Wat te denken van de kunststof mandoline van Mastrad welke vijf messen heeft, inklapbaar is en ook nog in drie kleuren verkrijgbaar is. De mandolines van Masterclass en de Buyer zijn echter van rvs en zijn sterk en degelijk. Zodoende kunt u meer kracht zetten en zijn deze voor frequent dagelijks gebruik ideaal.

Uiteraard zijn deze mandolines op onze webshop te krijgen, maar kom ook eens langs in de winkel zodat wij je kunnen uitleggen hoe simpel het werkt.

Lees meer