Nootmuskaatmolens

Nootmuskaat is een specerij die al eeuwen gebruikt wordt. Het harde nootje is klein van stuk maar heeft een heftige smaak en er gaan mythes dat het zelfs hallucinerend zou werken. Vandaar dat nootmuskaat in de keuken vaak in de geraspte vorm wordt gebruikt om beter te kunnen doseren. Een nootmuskaatrasp of molen biedt hiervoor de perfecte uitkomst!

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Nootmuskaat: een gevarieerd specerij

Natuurlijk kunt u zoals gebruikelijk de nootmuskaat geraspt kopen, maar doordat je gemiddeld maar weinig gebruikt blijf je vaak met een grote hoeveelheid over en verliest de nootmuskaat naar verloop van tijd zijn sterkte. Daarom wordt er steeds meer van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de nootjes zelf te raspen door middel van een nootmuskaatrasp of -molen. Zodoende kan je zelf de hoeveelheid bepalen en is het ideaal verwerken in bijvoorbeeld aardappelpuree, kaassaus maar ook zelfs speculaas.

Nootmuskaat heeft de eigenschap om vaak overheersend te zijn in gerechten en dus is een kleine hoeveelheid al voldoende om gerechten op smaak te brengen. Al van oudsher is het een populaire combinatie met bijvoorbeeld sperziebonen of bloemkool. Een belangrijke tip is dat je nootmuskaat nooit mee kookt in gerechten vanwege de heftige smaak, gebruik hiervoor als vervanger het wat zachtere foelie.

Waarom zou je dan nog de afweging maken om een rasp of molen te kopen? Eén van de meest voorkomende redenen is het in contact komen met het nootje. In het geval van een rasp gebruik je de handen en is de geur lastig te verwijderen. Mocht u bovendien daarna in uw ogen wrijven dan zult u merken dat dit geen pretje is. Stopt u echter het nootje in de molen, dan maalt u de nootmuskaat op een simpele draaiende manier zonder dat je direct met de vrij gekomen oliën in contact komt.

Lees meer