Olieflesjes

Al millennia lang is olijfolie een smaakmaker die niet meer weg te denken is uit de Meditteraanse keuken. Deze plantaardige olie, gewonnen uit olijven is niet alleen erg gezond, maar heeft ook talloze varianten welke heel lekker zijn om in te bakken of te verwerken in koude gerechten. Om deze mooie smaken te bewaren hebben wij dit ruime assortiment voor je uitgezocht.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Olie is gezond!

Voornamelijk in Europa is (olijf)olie een favoriet en ruim 70% van ons continent consumeert olie in alle soorten en maten. Wij als Nederlanders blijven natuurlijk niet achter en steeds meer vervangen wij onze boter door olijfolie bij het bakken en doen we kennis op wat betreft smaakvariaties met olie in salades of dressings. Olie is dus gezond en heeft vanwege de enkelvoudige onverzadigde vetzuren en anti-oxidanten een positieve werking op het lichaam. In de culinaire wereld kennen we vooral olijfolie (bevat minder dan 1% vetzuur en goed om in te bakken) en extra vierge olijfolie (welke minder dan 0,8% vetzuur bevat). Dit zijn de voornaamste soorten die wij als consument gebruiken en het meest verkocht worden voor in de keuken.

Bij het bewaren van olijfolie is het noodzakelijk dat de olie niet in het directe zonlicht staat, hierdoor gaat de mooie smaak verloren. Om dit gemakkelijker te maken hebben wij voor u RVS anti-drup olieflesjes geselecteerd welke beschermen tegen zonlicht en ook nog eens zodanig gesoldeerd zijn dat lekkage of druppelen voorkomen wordt. Mocht je echter de tafel luxe willen aankleden en de olie direct serveren dan is een mooie olie/azijn fles natuurlijk ook een mooie bruikbare decoratie.

Waar schenken eigenlijk de meest bekende optie is wordt er de laatste tijd ook veel gewerkt met het ‘bestuiven’ van olie. Hier doet u de olie in een zogenaamde verstuiver en door middel van pompen doseert u de olie als een mist over uw gerecht.

Lees meer