Openers

Een flesje bier of limonade op zijn tijd is natuurlijk heerlijk, maar waar zouden we al die tijd geweest zijn zonder een net zo goede opener? Niet alleen is de (blik)opener belangrijk voor flessen, maar natuurlijk net zo handzaam voor het openen van conservenblikken.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Openers voor iedere gelegenheid

Al vanaf 1858 bestaat de blikopener, alleen is deze techniek techniek steeds verder doorgevoerd zodat de keuze in de loop der decennia erg groot is geworden. Een verschil tussen de eenvoudige, gekartelde blikopener en de flesopener zit hem in de hefboom die verschillende blikopeners hebben. Door de kartelrand zet de blikopener zich vast in het blik en door de draaiende beweging ‘snijdt’ u het blik door de rotatie open. In het geval van de meest eenvoudige blikopener is vaak het insnijden al voldoende om het blik te openen. Bij Habitas hebben we zelfs nog de handige multifunctionele opener waarmee je schroefdoppen, kroonkurken, schroefdeksels en ring-pull blikjes kan openen! Daarbij functioneert de opener ook gewoon als reguliere blikopener. Bij het openen van blikken laat deze opener ook nog eens geen scherpe randjes achter! Hetzelfde geldt uiteraard voor de veiligheids blikopener welke ook nog eens een glad los deksel overlaat om het blik weer voldoende af te kunnen sluiten.

Een flesopener zal bij de liefhebber geen uitleg nodig hebben en het sissende, ploppende geluid van een net geopend flesje klink natuurlijk als muziek in de oren. Ook hiervan zijn er talloze mogelijkheden waarvan het eerste ontwerp alweer stamt uit begin 19e eeuw. De meest bekende en bij ons ook veel verkochte is natuurlijk de kroonkruk opener welke ideaal is voor het openen van flesjes bier of frisdrank. Neemt u gerust een kijkje in ons assortiment.

Lees meer