Peper- & zoutmolens

Peper en zout zijn de meest gebruikte smaakstoffen in de keuken. Of het nu in het huishouden is of in de horeca; peper en zout (in vakjargon vaak afgekort als ‘PeZo’) zijn enorm herkenbare smaken. Als iets té veel zout of peper bevat kan het een gerecht dusdanig beïnvloeden dat het vaak zijn fijne smaak verliest of zelfs verpest wordt. Om dit te vergemakkelijken zijn er al sinds de 19e eeuw pepermolens waarbij je door de dosering een gerecht subtiel op smaak kunt brengen.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Handmatig of elektrisch?

Peper en –zoutmolens zijn er in diverse soorten en maten. Maar waarin verschilt de ene molen nu met de andere. Ten eerste kunnen we kijken naar het materiaal van bepaalde molens. Zo is er de keuze uit het authentieke hout, maar ook het moderne RVS welke een gewild materiaal is bij de huidige generatie koks, voornamelijk vanwege de hygiëne. Ten tweede is het belangrijk dat er gekeken wordt naar het maalwerk van de molens. Hierbij zitten de verschillen voornamelijk in keramische of roestvrijstalen mechanismen. Wat is hiervan het nut zou je denken? In het geval van pepermolens wordt er voornamelijk met een stalen maalwerk gewerkt omdat de hardheid van het materiaal de peperkorrels beter maalt. Bij zoutmolens wordt weer een roestvrijstaal of keramisch maalwerk gebruikt omdat er bij het malen van zout vocht vrij komt en hierbij een stalen maalwerk zou gaan roesten.

Natuurlijk kun je al deze molens handmatig draaien maar wat is er nu makkelijker dan met één druk op de knop je zout of peper te malen? Juist, een elektrische zout en/of pepermolen welke het malen voor jou doet! Ook in dit geval hebben we bij Habitas diverse molens welke het doseren van deze smaakmakers makkelijk maken. Kijk eens rond op onze webshop en je zal zien dat een goede zoutmolen echt niet peperduur hoeft te zijn.

Lees meer