Scharen

Zoals het schaartje thuis knipt, knipt hij nergens. Het mag duidelijk zijn wat je met een schaar allemaal kunt doen, maar wat heeft een schaar eigenlijk te zoeken in de professionele of amateur keuken? Nou, best veel! De laatste tijd is het knippen van producten een techniek die we steeds meer terug zien. Mede doordat je nauwkeurig kunt bepalen wat de maat wordt is de schaar een kookgerei welke niet meer is weg te denken bij u thuis.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

De (keuken)schaar: geknipt voor ieder karwei

Zoals we al eerder vertelden; de schaar is universeel en gemakkelijk te gebruiken in de keuken. De meest bekende is natuurlijk de keukenschaar waarmee je diverse verpakkingen kunt openen of producten kunt bijsnijden. De kruidenschaar is echter van een geheel andere soort waarbij duidelijk te zien is dat de snijbladen veel fijner kunnen knippen. Dit is vooral handig bij het knippen van kruiden en groenten als bosuitjes en asperges. Voor het grovere werk bij het knippen van karkassen bij wild of gevogelte zijn er de wildschaar en de gevogelteschaar. Deze zijn vaak van RVS en dienen dus gemakkelijk schoongemaakt te worden zonder te roesten. Ook zijn dit soort scharen enorm stevig omdat ze met gemak door botjes moeten kunnen knippen.

Mocht je echter een schaar willen die van alle gemakken voorzien is, denk dan eens aan de Mastrad alles in één schaar welke je als schaar, blikopener, notenkraker, mes en potopener kunt gebruiken. Ook de Twin Cut van Joseph Joseph is een handige optie als je naast knippen de schaar ook als mes wil gebruiken. Zoals gebruikelijk wordt uw bestelling vanaf 25 euro gratis thuisbezorgd dus neem gerust een kijkje in het assortiment.

Lees meer