Snijplanken & -matten

Geen keuken kan zonder een goede snijplank. Buiten het feit dat je op een snijplank of mat je voedsel op de beste en meest veilige manier kunt portioneren is het ook nog eens hygiënischer werken en voor je messen noodzakelijk om deze in een goede staat te kunnen behouden. Kijkt u gerust eens rond in ons assortiment, want bij Habitas slaat u nooit de plank mis.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Planken in alle soorten en maten

Waar vroeger voornamelijk met houten snijplanken werd gewerkt zijn er tegenwoordig talloze alternatieven op de markt te vinden, van kunststof snijplanken tot siliconen snijmatten. Wat zijn dan de voordelen van al deze soorten én maten? Een houten snijplank is ten eerste natuurlijk een mooi gezicht in de keuken, maar vergt qua onderhoud met bijvoorbeeld onze olie iets meer werk. In het geval van de al behandelde acaciahouten Wartmann snijplanken is dit al een zorg minder en zijn ook nog eens een aanwinst voor je professionele look in de keuken.  

Kunststof daarentegen is tegenwoordig van alle gemakken voorzien en met onze Chop2Pot’s is het ook nog eens makkelijk omdat je deze kan buigen en bijvoorbeeld de gesneden groentes direct in de pan of schaal kunt laten schuiven. In het geval van snijmátten is het een enorm voordeel dat je deze kunt oprollen en zodoende dus enorm veel ruimte in de keuken bespaart. Ben je echter op zoek naar een complete set aan snijplanken (welke voor het gemak ook nog eens een eigen kleur hebben) zodat je vis (blauw) groente (groen) en vlees (rood) uit elkaar kan houden hebben wij ook diverse keuze mogelijkheden. Dit is voornamelijk ideaal voor de hygiëne om kruisbesmetting te voorkomen.

Lees meer