Stoomkokers & -mandjes

Als er één kooktechniek gezond is dan is het wel stomen. Je gebruikt namelijk geen olie of vetstoffen. en omdat het product niet in aanraking komt met water blijven de voedingsstoffen behouden. Een stoommandje of stoomkoker is hierbij ideaal omdat je hierin je groente, aardappelen, rijst of vis doet en deze bóven het water of de bouillon gaart. Zelfs in de magnetron is het mogelijk om te stomen vanwege het siliconen materiaal van diverse mandjes.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Even stoom afblazen!

Stomen is dus populair en vooral het gezonde aspect geeft daarbij een doorslaggevende rol. Buiten dat is stomen ideaal voor de smaak. Dit komt omdat de voedingsstoffen in tegenstelling tot bij koken niet in het kookvocht gaan zitten, maar in het product blijven. Zo zal je merken dat rijst veel luchtiger en een vollere smaak krijgt en een stukje vis veel meer zijn structuur behoudt dan in de oven of de kookpan. We zien het voornamelijk in het Chinese restaurants dat er gestoomd wordt en dit zegt eigenlijk genoeg over de gezonde Aziatische keuken.

Om thuis ook gezond te blijven hebben we een flink aantal stoommandjes en stoomkokers in het assortiment. Zowel de RVS stoommandjes van Kitchen Craft en de mandjes van Joseph Joseph (favorieten bij veel van onze klanten) maar ook de stoomkokers van het Franse Mastrad zijn ideaal om in te stomen. Vooral bij laatstgenoemde is het ook nog eens ideaal omdat deze zowel in de oven als magnetron gebruikt kunnen worden. Kijk dus gerust eens rond op onze webshop of kom langs in ons filiaal in de Markthal. U zult zien dat u met behulp van een stoommandje gezond en lekker kunt eten.

Lees meer