Terrines

Terrines zouden geen terrines zijn zonder daarvoor een geschikte vorm te gebruiken. Waar vroeger cakeblikken werden gebruikt, werden deze (vanwege het moeilijk lossen) al snel vervangen voor ander materiaal zoals bijvoorbeeld silicone of speciaal daarvoor bestemde terrinevormen. Je wil namelijk niet dat een paar uur zwoegen in de keuken te niet wordt gedaan door het niet mooi uit de vorm krijgen van de terrine. Daarom helpen we je bij Habitas een eind op weg om een perfect gladde terrine op tafel te krijgen.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

De Terrine

Waar zouden we zijn zonder de Franse keuken? Het blijft een bakermat voor de gastronomie en de keuken op zich over heel de wereld. Talloze gerechten kennen hun oorsprong in Frankrijk waaronder de terrine. Een terrine is een gerecht wat zoals de naam al doet vermoeden, ook in een terrine gemaakt wordt. Voornamelijk worden terrines bereid met vleesgerechten als wild, zult en patés, maar ook worden we (als koks) steeds innovatiever en weten ook vis, groente en fruit zich tot de hoofdcategorie ingrediënten te scharen.

Een terrine bereid je meestal in een langwerpige vorm, waarna je bij het serveren vaak plakken snijdt om op te dienen. Door bindingsmiddelen te gebruiken als agar-agar, gelatine of ei bindt de massa zich tot een egaal 'beslag' waarna deze in de vorm kan worden gegoten of gevuld. Een terrine leent zich dan ook ideaal om een dag eerder te bereiden en deze goed te laten koelen en binden. Door middel van een gewicht kan zodoende ook overtollig vocht uit de vorm worden geperst en is deze na een nacht perfect te snijden.

Terrinevormen vinden we dus de laatste tijd voornamelijk in siliconen, wat ideaal is voor het lossen van de terrine. De vormen laten makkelijk los en zijn ook nog eens vaatwasbestendig. Zodoende heeft u dus altijd een perfect, gladde terrine op tafel.

Lees meer