Zeven & vergieten

Het zeven van grondstoffen is vaak van essentieël belang, dit is voornamelijk om klontjes te voorkomen in bijvoorbeeld beslagen of andere recepturen. Een vergiet daarentegen is algemeen bekend in de keuken en is er voornamelijk om bijvoorbeeld pasta’s, aardappelen of groentes af te gieten. Al decennia lang wordt beide kookgerei echter ook voor andere doeleinden gebruikt. Zo worden bijvoorbeeld sauzen en soepen met een passeerzeef ‘helder gemaakt’ en is een vergiet natuurlijk ideaal om een grote hoeveelheid groentes in te wassen.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Bolzeven en puntzeven

Een zeef is er in diverse soorten en maten, maar wat is hiervan het nut zou je denken? De meest bekende zeef is een bolzeef (herkenbaar aan de ronde vorm) deze wordt voornamelijk gebruikt voor het zeven van grote hoeveelheden. De puntzeef is echter ideaal (vanwege de in een punt lopende vorm) om de substantie goed te kunnen richten in de pan of schaal. Natuurlijk zijn deze in diverse materialen verkrijgbaar waarbij RVS en kunststof de meest bekende zijn. Helemaal makkelijk wordt het natuurlijk als u kijkt naar de inklapbare vergieten van Mastrad en Colour Works welke ook nog eens ideaal is omdat deze weinig ruimte inneemt in de keuken.

We noemden al eerder ‘passeren’. Dit is een veelgebruikte term in de professionele keuken en betekent in principe het zeven of filteren van vloeistoffen. Wilt u bijvoorbeeld zelf kaas maken of ouderwetse hang op, dan is een kaasdoek of passeerdoek (voor onder andere soepen en sauzen) een ideaal kookgerei. Mocht u het echter groots willen aanpakken dan is er ook nog de Passe-vite welke de ouderen onder ons beter kennen als de ‘Flotte Lotte’. Ideaal voor bijvoorbeeld appelmoes en jams.  

Zoek je nog een leuk cadeau, denk dan ook eens aan onze aardbei vergietjes van Zak, theezeven van Mastrad en kruidenbuiltjes van Weis.

Lees meer