Kook ingrediënten

Bij Habitas blijven wij er graag op hameren: de lekkerste gerechten bereid je met verse ingrediënten. Natuurlijk zijn vlees, groente en vis hierbij een must, maar ook kruiden en het zelf bakken van brood zijn een sensatie voor de smaakpapillen. Natuurlijk zijn hiervoor in de Markthal talloze opties te noemen, maar bij Habitas hebben we een aantal unieke artikelen welke het absoluut waard zijn om een bezoekje aan onze winkel te brengen.

Lees meer

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Kaas, olie en kruiden

Nederland is één van de grootste en meest bekende kaaslanden ter wereld. Het is dan ook niet voor niets dat wij een Nederlands kaasmerk als Boska hebben uitgekozen voor onze kaas gerelateerde artikelen. Kaas kopen doen we bijna dagelijks, maar heeft u zelf wel eens geprobeerd om kaas te maken? Het is een fluitje van een cent met de kaasmaak sets van Boska waarmee je in een handomdraai kaas of mozarella maakt.

Ook kruiden zijn natuurlijk het lekkerst als ze dagvers zijn, niet alleen vanwege de geur maar ook de smaak die vers het meest intensief is. Wrijf de kruiden maar eens door uw handen en je zal merken dat de etherische olieën je tegemoet komen. Heeft u een tuin of balkon met voldoende ruimte dan zijn de kruiden kweeksetjes van Bag to Nature een ideale optie om dagverse kruiden binnen handbereik te hebben. Mooie smaakvolle kruiden als tijm en dille voor bij de vis, munt voor heerlijke frisse gerechten of peterselie en bieslook om een perfecte verse kruidenboter te maken.

Als u dan toch bezig bent met de kruidenboter op een toastje of vers stukje stokbrood te smeren, overweegt u dan ook eens de heerlijke olie van LA Organic. Voor zowel bakken als door frisse salades zijn deze olieën uit Andalusië uitstekend van smaak en hebben een pittig karakter. In ons filiaal in de Markthal zijn hiervan mini flesjes te krijgen, komt u gerust eens langs zodat je de proef op de som kunt nemen.

Lees meer