Broodmessen

Je kent het vast wel; de geur van een lekker vers gebakken brood. Natuurlijk is dit leuk om te maken en al helemaal om te eten. Maar een vers gebakken brood snijden is natuurlijk onmogelijk zonder een goed en scherp broodmes of kartelmes.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Een goed kwalitatief kartelmes is broodnodig!

Wat is er zo fijn aan een gekarteld mes? Niet alleen voorkom je met de zaagbeweging dat je het product plat duwt, maar ook de grip bij het snijden van gladde schillen zoals bijvoorbeeld tomaatjes of citrus vruchten werkt optimaal. Werkt een broodmes dan alleen bij –zoals de naam misschien al doet vermoeden- brood? Nee, want het snijden van een taart, cake of zelfs het schoonmaken van een ananas gaat uitstekend met een broodmes. In principe kan je een brood of kartelmes bij iedere vezelige zaken gebruiken omdat je met de zagende beweging een mooie snede krijgt in het product zonder deze te beschadigen.

Mooie RVS broodmessen van Laguiole zijn er bijvoorbeeld zijn ook in combinatie met een stokbroodplank, zodat je perfect op maat gesneden stukjes stokbrood kunt snijden. Ook zijn er carbonstalen Pure Komachi broodmessen van Kai, welke naast een frisse kleur en non-stick coating ook nog eens ideaal zijn voor zowel links- als rechtshandigen door de ergonomische handvatten. Het oog wil dus wat, maar wie naar hogere kwaliteit gaat kijken zal zien dat er nog veel meer in het assortiment aanwezig is. Wat te denken van de Rockingham Forge broodmessen, welke uit 67 laags Damascus staal bestaan. Deze staalsoort bestaat uit meerdere lagen die door het herhaaldelijk smelten en vouwen van het staal aan elkaar geklonken zijn. Perfect dus voor de koks die naast een fantastisch mes ook een mooi sieraad in de keuken willen hebben.

Lees meer