Dunschillers

Groente en fruit zijn overheerlijk en een aantal porties per dag is bovendien gezond. In de schil van deze talloze vitaminebommen zitten vaak veel voedingsbronnen welke we dagelijks nodig hebben. Toch hebben veel groenten en vruchten baat bij het schillen. Zo is het niet per sé noodzakelijk dat bijvoorbeeld tomaten geschild worden, maar is het vanwege de structuur wel lekkerder. Om dit allemaal op een economische manier te doen is er de dunschiller!

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Juliënne

De term juliënne is er één die de laatste jaren bij het thuiskokend publiek steeds bekender wordt. Het betreft hierbij kleine rechte reepjes of slierten waarmee op een handige decoratieve manier met de schil van de groente of het fruit zelf gewerkt kan worden. Uiteraard zijn hier voor juliënne snijders en schillers, maar is er ook de razend populaire Spirelli waarmee u als het ware op een puntenslijp achtige manier uw courgette, wortel of komkommer tot een mooi verwerkbaar gerechtje maakt. Inmiddels zijn er van de Spirelli miljoenen wereldwijd verkocht en bestaan deze in diverse kleuren en is de 2.0 versie uitgerust met een extra beschermkap om verwondingen te voorkomen.

Maar wat is een dunschiller eigenlijk precies? We kunnen het vergelijken met een kleine kaasschaaf waarmee je de vrucht of groente als het ware ‘schoon raspt’. Denk bijvoorbeeld aan het ouderwetse schillen van de aardappel met een mesje. Pak nu eens een dunschiller en u ziet het gemak en de snelheid waarmee deze geschild is en je bovendien weinig afval overhoudt. Ook de asperge is een mooi voorbeeld waarbij we de dunschiller gebruiken. U maakt één lange haal over het ‘witte goud’ en je ziet dat deze binnen no time schoon zijn. Essentieel om draden te voorkomen. U merkt het al, de dunschiller is onmisbaar en een waardevolle toevoeging aan uw kookgerei.

 

Lees meer