Hakmessen & Bijltjes

Voor de échte robuuste keukenfanaten is het natuurlijk een must om het stevigere keukengerei in huis te hebben. Hakmessen en bijltjes zorgen er voor dat je grote stukken vlees of gevogelte met gemak kunt portioneren. Bovendien zijn hakbijltjes uitermate geschikt voor het hakken van kruiden en hardere groenten. U merkt het al; opnieuw een onmisbaar item voor in de keuken.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Hak de knoop door voor een goede beslissing

 Voor diegenen die vaker met het bijltje hakken is een goede hakbijl of mes natuurlijk een niet te missen item in de keuken. Vaak wordt deze dan ook door de wat meer professionelere koks gebruikt die weten wat ze met dit grove werk aan moeten. Denk bijvoorbeeld aan wild, gevogelte, maar ook vlees zoals bijvoorbeeld spare-ribs of een zelfgemaakte steak tartaar. Heerlijk met een eidooiertje in het midden!

 De techniek hakken bestaat al eeuwen en is één van de meest gebruikte technieken in de keuken. Waar je ten eerste op moet letten is dat je hakmes of bijl zeer scherp is. Dit zorgt er voor dat je het product ‘verkleint’ maar niet verpest. Ook zijn de grip en het gewicht van een hakbijl belangrijk zodat deze lekker in de hand ligt. Hakken wil met name zeggen dat je het product portioneert, in het geval van grote stukken vlees in stukken hakken. Voor de wat fijnere handelingen is een hakbijltje ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld kruiden te hakken voor een verse kruidenboter, of wokgroente voor een Oosterse maaltijd.

 Bij Habitas hebben we diverse soorten hakbijlen welke variëren van kunststof tot Micarta heften en roestvrijstalen tot Damascus staal lemmets. In iedere prijscategorie is er een mogelijkheid. Mocht u echter eerst even willen voelen hoe deze in de hand liggen dan bent u natuurlijk van harte welkom in ons filiaal in Rotterdam.

 

Lees meer