Koksmessen

Waar een voetballer niet zonder zijn voetbalschoenen kan en een schilder niet zonder zijn kwasten, zo is een kok nergens zonder zijn koksmes. Of je nu hobbykok, amateur of professional bent, een goed koksmes is onmisbaar in de keuken. Habitas helpt je op weg bij het maken van de juiste keuze.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Het koksmes, onmisbaar in de keuken

Een koksmes is universeel, dat wil zeggen dat je dit mes voor alles en nog wat kunt gebruiken. Of dit nu het schoonmaken van groenten is, het hakken van kruiden of het snijden van vlees. Een goed koksmes vormt de basis van het gemak en plezier in de keuken. De snijtechniek die we voornamelijk gebruiken bij een koksmes is de ‘stoomlocomotief beweging’ waarin we ritmisch het mes in een pompende wijze op en neer bewegen. U zult zien dat bij het gebruik van Japanse koksmessen de techniek weldegelijk verschilt en het mes als een ‘lift’ bewogen moet worden op een bijna hakkende manier. Kijkt u maar eens naar de koks in een sushi restaurant en u ziet wat er bedoelt wordt. Essentieël bij het gebruik van een (koks)mes is het onderhoud waarbij goed moet worden gekeken naar het slijpen en het bewaren van je mes. Zo hou je het koksmes scherp en in de beste staat, bewaar je deze in een daarvoor bestemde messenhoes en is het af te raden deze in de vaatwasser te doen.

Maar waar kijk je naar bij het uitzoeken van een goed koksmes? Natuurlijk heeft iedereen zo zijn of haar voorkeur voor een merk, heft of gewicht. Maar belangrijk is om een mes te zoeken wat bij u past en lekker in de hand ligt. Natuurlijk wil het oog ook wat en is er zelfs de mogelijkheid om een complete set samen te stellen, zodat u de rest van uw leven verzekerd bent van goed keukengerei. Bij Habitas heeft u diverse keuzes, waarbij onze medewerkers u met alle plezier en kennis kunnen helpen bij het kiezen van het juiste koksmes.

Lees meer