Messenslijpers en aanzetstalen

Ieder mes moet er op een gegeven moment aan geloven: het aanzetten en slijpen van het snijvlak. Waar een aanzetstaal er voor zorgt dat de omgekrulde bramen van het mes weer in de juiste kant van het snijvlak gaan staan en overtollige bramen verwijderd worden, zorgt het slijpen er voor dat het lemmet weer glad wordt.
Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Aanzetstaal

Het is niet voor veel amateurs weggelegd om een aanzetstaal te gebruiken. Dit komt voornamelijk door de techniek welke onder een bepaalde hoek moet worden uitgevoerd. Bij dagelijks gebruik van het mes is het verstandig om eens in de zoveel tijd je mes even aan te zetten zodat deze scherp blijft. Doe dit echter niet te vaak want overdaad schaadt. In ons assortiment hebben we diverse aanzetstalen welke afhankelijk zijn van het mes. Een aanzetstaal moet namelijk harder zijn qua materiaal dan het mes, zodoende bestaan er ook keramische en diamanten aanzetstalen. Let hier dan ook goed op bij het maken van uw keuze.

Messenslijpmachine

Mocht je het jezelf makkelijk willen maken dan is het natuuurlijk veel handiger om na te denken over de aanschaf van een messenslijpmachine. Met de slijpers van Chef’s Choice bent u in ieder geval al een eind op de goede weg. Waar zitten hier in dan de verschillen? Om te beginnen zijn er de handslijpers, deze zijn zowel voor gekartelde als gladde messen te gebruiken en te verkrijgen voor Aziatische en Europese messen. De automatische slijpers variëren van het aantal watt tot het aantal graden van de hoek van het mes. Ook hier kan het verschil gemaakt worden tussen kartelmessen, gladde messen en Europees of Aziatisch. Komt u gerust eens kijken in de winkel voor een demonstratie zodat u de juiste keuze kunt maken. Na aanschaf zal je merken dat je nooit meer zonder kunt.

Lees meer