Oestermessen

De oester is misschien wel één van de mooiste ingrediënten om in een keuken te gebruiken. Niet alleen door de chique uitstraling die dit weekdier heeft, maar ook doordat je enorm kunt variëren met dit afrodisiacum. Wat te denken van gegratineerde oesters, gegrilde oesters of natuurlijk gewoon rauw, met de pure zilte smaak van de zee. Omdat je de oester natuurlijk met respect wilt behandelen en op de goede manier wilt openen is een oestermes natuurlijk onmisbaar.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Hoe maak je de oesterschelp open?

Waar veel mensen nogal eens over struikelen bij het openmaken van de schelp is het uitschieten of het afbrokkelen van de schelp. En dat is nou net iets wat helemaal geen probleem hoeft te zijn als je in het bezit bent van een goed oestermes. Uiteraard vergt het nogal een bepaalde techniek en is het handig om hier een oester handschoen bij te gebruiken voor de veiligheid. Maar hoe maak je deze schelp dan open? Simpel, je zet het mes in de smalle kant van de schelp, de spier die je wilt los snijden zit aan de rechterkant van de oester. Beweeg het mes rustig heen en weer en ga op zoek naar de spier die je door wil snijden. Om vochtverlies te voorkomen hou je de schelp recht en verwijder je bovenste schelp. Snij de oester los van de onderste schelp en verwijder overtollig gruis. Eet smakelijk!

Natuurlijk gebruik je bij het openmaken van de schelp geen normaal mes, dit is ten eerste gevaarlijk en ten tweede zonde van het mes omdat deze niet bestand zijn tegen het kracht zetten met de punt. Met merken als Sambonet, Masterclass, Paderno en Sabatier hebben wij een mooie selectie oestermessen gemaakt welke zonder enkele moeite gebruikt kunnen worden voor het openmaken van de schelp. Of dit nu met stootplaat is en/of soft-grip handvat voor iedere liefhebber hebben wij het ideale oestermes.

Lees meer