Officemessen & Schilmessen

Voor het fijnere werk is een officemes een must have. Niet alleen vanwege het kleine handzame formaat, maar ook omdat je met deze mesjes vlijmscherp groentes en fruit kunt schillen en snijden. Denk bijvoorbeeld eens aan een simpel appeltje, het partjes snijden uit een grapefruit maar ook het fijne snijwerk om juliënne reepjes te snijden uit diverse soorten groente. Een goed officemesje neemt weinig ruimte in, maar u zult zien dat deze nagenoeg onmisbaar is.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Another day at the office

We staan iedere dag in de keuken en dat wil zeggen dat het een vertrouwde omgeving is geworden welke ontspannend werkt. Goed keukengerei is hierbij natuurlijk enorm belangrijk. Voor de minisculere  handelingen in de keuken wil je het liefst niet met een groot mes in de rondte zwaaien en zijn kleine smalle mesjes vaak een uitkomst. Door het spitse, smalle lemmet is een officemes een klein handzaam mesje en ideaal voor het fijnere werk in de keuken. We denken hierbij aan het schillen van fruit, maar ook het fijnere gaarneerwerk bij het opmaken van salades.

Net zoals bij een koksmes is een officemesje vrij multifunctioneel en dient er goed gekeken te worden naar welke het lekkerste in de hand ligt. De lichte mesjes van het Zwitserse Victorinox zijn bijvoorbeeld erg populair en hebben in prijsverhouding een leuke prijs. Mocht u het echter professioneler willen aanpakken dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te kijken naar bijvoorbeeld keramische officemesjes of zelfs messen variërend van de Shogun collectie (55 Rockwell en dus makkelijk te slijpen) tot het Damascus staal van de Rockingham Forge collectie. Hier merkt u al snel het verschil in kwaliteit en zal duidelijk worden dat ook een officemesje deel uit moet zijn van uw messen uitrusting.

 

Lees meer