Steakmessen

Een goede steak haal je natuurlijk niet in de supermarkt maar bij de verse slager. Een bewuste en logische keuze die je maakt als je van kwaliteit houdt. Het kiezen van een goed steakmes is hierbij net zo essentiëel. Of je die malse steak nu in de pan, grill of de Big Green Egg bereid, de juiste keuze van je steakmes is noodzakelijk voor een smakelijke maaltijd.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Een goed steakmes is glad of gekarteld en snijdt met gemak door een goede steak heen, mits goed bereid. In de Laguiole streek in Frankrijk ligt er zelfs geen mes meer op tafel omdat de plaatselijke bevolking vaak een eigen steakmes bij zich heeft, bij voorkeur dan ook van het merk Laguiole zelf.

Laguiole

U zag de merknaam al staan. Het bekende Franse merk Laguiole is beloond met diverse prijzen en is zowel bij verzamelaars als fijnproevers een niet weg te denken accessoire. Dit komt voornamelijk door het design en de kwaliteit van deze messen. Bij Habitas hebben wij een ruim assortiment aan steakmessen waaronder de Laguiole’s, welke favoriet zijn bij veel van onze klanten. In zowel de Premium Line als de Luxury Line is er diverse keuze in het materiaal.

Een goed steakmes heeft natuurlijk een glad snijvlak en is goed te slijpen, in de Premium Line wordt er echter gewerkt met een kartel omdat de hardheid van het staal iets minder is dan de Luxury Line, hier zit dan ook het grote verschil en wordt zodoende gecompenseerd. Tevens zijn de Premium Line en de RVS messen uit de Luxury Line geschikt voor de vaatwasser, dit raden wij echter ten alle tijden af bij messen.

Natuurlijk bieden wij naast Laguiole ook nog andere merken, wat te denken van Victorinox (al decennia lang Zwitserse degelijkheid) Masterclass en het ijzersterke Sabatier welke ook nog eens een levenslange garantie biedt.

Lees meer