Uitbeenmessen

Het uitbenen van vlees is een secuur werkje. Uiteraard wordt dit voornamelijk gedaan door professionele slagers of personen die van generatie op generatie deze handigheid aangeleerd hebben gekregen. Maar wat is er nu leuker dan een mooi stuk vlees te kopen en deze zelf uit te benen en portioneren tot mooie filets voor in de pan of stukken voor op de barbecue. Een goed kwalitatief uitbeenmes is hierbij essentieel.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Uitbenen; jong geleerd, oud gedaan

Het fileren van vlees wordt in principe uitbenen genoemd, wat wil zeggen dat bot, vliezen en restafval verwijderd worden zodat puur het vlees voor consumptie overblijft. Het belangrijkste is om het uitbeenmes goed te sturen en langs de graat of in het geval van vlees het bot te halen. Hierbij voorkom je onnodig afval en hou je het vlees in een mooie vorm en volledig vrij van restafval.

Uitbeenmessen zijn er in allerlei maten, waarbij het lemmet meestal tussen de 13 en 15 cm komt wat ideaal is voor het snijden tussen bot en vlees. Door deze compactheid liggen uitbeenmessen vaak lekker in de hand en kan er ook nog eens kracht mee gezet worden.

Bij Habitas hebben we verschillende merken aan uitbeenmessen waarbij Sabatier natuurlijk één van de meest bekende merken is. Het Franse merk welke levenslange garantie biedt, staat al jaren hoog aangeschreven en de messen zijn van zeer goede kwaliteit. Het lemmet, krop en angel zijn volledig gesmeed uit één stuk roestvrij staal, dus praktisch onverwoestbaar. Met comfortabel heft van sterke POM kunststof, naadloos en muurvast aan het lemmet verankerd.

Wilt u het echter professioneler aanpakken en biedt de portemonnee wat meer dan zijn er ook nog de messen van Rockingham Forge welke bestaan uit 67 lagen Damascus staal. Dit wil zeggen dat tijdens het maken van Damascus staal, het staal in een vuur wordt verhit. Het staal neemt koolstof uit het vuur op en door het telkens te vouwen wordt de koolstof door het hele staal verspreid. De koolstof maakt het mogelijk het staal te harden. Perfecte kwaliteit dus!

Lees meer