Vleesmessen & Trancheermessen

U zult het ongetwijfeld herkennen: de heerlijke geur van vers gebraden vlees. Of dit nu tijdens de feestdagen is of ouderwets op zondag bij oma op bezoek, de geur nodigt altijd uit tot gezelligheid en een verrukkelijke maaltijd. Dan is het eindelijk tijd: het mooie gegaarde stuk vlees mag uit de oven en het hoofd van de familie of keuken mag het vlees gaan aansnijden. Voor dit soort momenten is een trancheermes natuurlijk onmisbaar.
Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Trancheren als een professional

Een trancheermes wordt ook wel vleesmes genoemd en dat is niet voor niets. Het lange en smalle lemmet zorgt er voor dat je uit grote stukken vlees in één keer een mooie plak kan snijden. Om dit nauwkeurig te doen kun je eventueel een vleesvork gebruiken, maar de professional kan dit vaak wel uit de losse pols. Een trancheermes is in veel gevallen glad en dus voorkomt dit het rullen van het vlees zodat er een mooie gladde plak ontstaat. De messen worden in Japan voornamelijk gebruikt om rauwe vis te snijden.

Trancheermessen zijn er in diverse maten, de keuze voor u is afhankelijk van met welk stuk vlees er gewerkt wordt. Bij een rosbief van normale grootte neem je natuurlijk een kleiner mes dan dat je tijdens de Kerst een kalkoen gaat portioneren. Bovendien is een trancheermes ideaal om bijvoorbeeld mooie plakken van de zalm af te snijden. Mocht u echter voor meerdere gelegenheden achter elkaar een trancheermes willen aanschaffen, vraag dan eens advies aan één van onze medewerkers welke voor jou de juiste is.

Lees meer