Pasta benodigdheden

Pasta della casa! Oftewel pasta van het huis. Niets is zo lekker als verse zelf gemaakte pasta. Er wordt vaak gedacht dat het zelf maken van pasta moeilijk is, maar dat is een fabel. Italianen houden niet van ingewikkeld. Het moet lekker zijn met pure ingrediënten en met liefde gemaakt. In de wereld van de verse pasta zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pasta en door te variëren met de sauzen zijn er nog meer mogelijkheden. Bij Habitas hebben we een ruim assortiment aan pasta benodigdheden. Van ravioli uitstekers en deegrollers tot opzetstukken en snijwieltjes, kortom alles om Italië in huis te halen!

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Alles wat u nodig heeft om zelf pasta te maken

Het maken van een pastadeeg kun je met de hand doen of in een keukenmachine. Voor een pasta deeg heb je niet meer nodig dan bloem eieren en wellicht wat water. Reken per persoon 100 á 110 gram bloem en een ei en je hoeft er alleen nog maar wat liefde bij te stoppen. Is het deeg erg droog, voeg er dan in kleine beetjes water aan toe. Kneed het deeg dan zo'n tien minuten tot een elastisch deeg en voila! Dit kneden kan natuurlijk ook heel makkelijk met een mixer met deeghaken. Pak het deeg hierna goed in en bewaar dit in de koelkast of verwerk het direct tot de meest heerlijke pasta gerechten.

Pasta maken is zoals gezegd niet moeilijk, mits je een goed gekoeld deeg hebt. Rol je het deeg uit met een pastamachine tot de gewenste dikte en maak er bijvoorbeeld ravioli, spaghetti, lasagne vellen of papardelle van. Snij dit met een scherp mes of gebruik hier een mooi opzetstuk voor zodat ze allemaal precies hetzelfde zijn of mooie gegolfde randjes krijgen. Zelf gemaakte pasta hoef je vervolgens nog maar enkele minuten te koken en is echt iets om indruk mee te maken op vrienden en familie. Ook aan het tafelen hebben wij gedacht. Serveer een verse ciabatta op een mooi robuuste olijfhouten plank of schenk een lekkere wijn in de glazen van Luminarc.  
Bestel vandaag een pastamachine of een mooi Italiaans kookboek en waan je morgen al in het heerlijke Italië. Vanaf €25 wordt de bestelling gratis thuis bezorgd in heel Nederland. Versturen naar België is ook geen probleem.