Pasta benodigdheden

Pasta della casa, oftewel pasta van het huis!
Niets is zo lekker als zelfgemaakte verse pasta. Er wordt vaak gedacht dat het zelf maken van pasta moeilijk is, maar dat valt eigenlijk reuze mee, míts je de goede benodigdheden hebt. Italianen houden namelijk niet van ingewikkeld, het moet lekker zijn met pure ingrediënten en vooral met liefde gemaakt. Maak eens een middagje vrij, haal mooie ingrediënten en kookgerei in huis en begeef je in de wereld van de verse pasta. Buon appetito!

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pasta en door te variëren met de sauzen zijn er nog meer mogelijkheden. Bij Habitas hebben we een ruim assortiment aan pasta benodigdheden. Van ravioli uitstekers en deegrollers tot opzetstukken en snijwieltjes, kortom alles om Italië in huis te halen! Het maken van een pastadeeg kun je met de hand doen of in een machine. Voor een pasta deeg heb je niet meer nodig dan bloem, eieren en wellicht wat water. Reken per persoon 100 á 110 gram bloem en een ei en je hoeft er alleen nog maar wat liefde bij te stoppen. Is het deeg erg droog, voeg er dan in kleine beetjes water aan toe. Kneed het deeg zo'n tien minuten tot een elastische bol en ecco!

Pak het deeg hierna goed in en bewaar dit in de koelkast zodat het een goede temperatuur krijgt om te verwerken. Pasta maken is namelijk niet moeilijk, maar een goed gekoeld deeg is wel zo prettig om mee te werken. Rol het deeg uit met een pastamachine of rolstok tot de gewenste dikte en maak er vervolgens heerlijke verse ravioli, tagliatelle of lasagne van. Zelf gemaakte pasta hoef je vervolgens nog maar enkele minuten te koken en is ook nog eens leuk om te maken. Romantisch met je liefde of gezellig met vrienden en familie. Bestel vandaag een mooie pastamachine of een fantastisch Italiaans kookboek en waan je morgen al in het heerlijke Italië

Lees meer