Ravioli uitstekers

Ravioli is een geliefd onderdeel in de pasta wereld. Buiten dat het één van de lekkerste soorten pasta is, is het ook nog eens heel leuk om te maken. Wanneer je besluit om zelf ravioli te gaan maken gaat er een wereld voor je open. Niet alleen is het veel lekkerder dan de versie uit de supermarkt, maar ook is het gezonder doordat je er geen rare E-nummers aan toevoegt, omdat je het vaak direct verwerkt. Met de juiste materialen is ravioli maken een fluitje van een cent.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Ravioli in een handomdraai

De lekkerste ravioli koop je natuurlijk niet in blik, maar maak je vers. De oorsprong van deze vierkante pasta kussentjes ligt uiteraard in Italië en gaat alweer terug naar de 14e eeuw. Traditioneel wordt ravioli van huis uit gemaakt en stamt af van de naam rabioli wat 'restant' betekent. Van oorsprong wordt deze pasta van overblijfselen uit andere maaltijden gemaakt en kan vullingen hebben als groente, vlees of gevogelte.

Uiteraard is het zelf maken van ravioli tijdrovend, maar wat is nu leuker dan met vrienden, familie of collega's in de keuken te staan en uitdeindelijk te genieten van een vers eindproduct. In verschillende kookboeken komen recepten voor ravioli naar voren en zelf ravioli maken kan dan ook op verschillende manieren. Met de ravioli plaat, met ravioli uitstekers, ravioli optzetstuk of met de hand d.m.v. een ravioli wieltje. Al deze artikelen hebben een eigen werkwijze, zijn makkelijk in gebruik en onderdeel van ons assortiment.

Maar hoe gaat het maken van ravioli precies in zijn werk? Met de pastamachine rol je het deeg uit tot de juiste dikte, rol deze deeglap op de rolstok en verdeel deze over de ravioli plaat. Spuit of portioneer de vulling in de vormpjes en bedek deze met opnieuw een zelfde lap deeg. Rol hierna de vormpjes goed aan zodat er langzaam een vorm ontstaat die op ravioli gaat lijken. Los het deeg uit de vorm en snij met een deegwieltje de vierkantjes los. Druk ze hierna goed aan met een vork en voila, perfecte vers gemaakte ravioli.

Vandaag besteld is morgen in huis en vanaf €25 gratis thuisbezorgd.

Lees meer