Serveren

De manier van serveren bepaalt voor een groot deel de smaakbeleving van een gerecht of drank, het oog wil namelijk ook wat en het levert uiteindelijk complimenten op voor de gastheer of vrouw. Een goede gastheer zorgt voor een gezellige en ongedwongen sfeer en aandacht voor zijn gasten. Die aandacht zien we voornamelijk terug in de details waarmee geserveerd wordt. Of dit nu een mooi cognacglas of een leistenen kaasplank is, een kleine aanpassing op tafel zorgt voor een chique uitstraling.

Lees meer

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Neemt u plaats aan tafel

Wanneer je lang in de keuken hebt gestaan is er niets zo vervelend wanneer het vervolgens snel wordt opgegeten voor de televisie. In Nederland mist in een hoop gezinnen namelijk nog de cultuur van lang tafelen. Vooral in de mediterraanse landen is het meer regel dan uitzondering dan dat we lang met elkaar aan tafel zitten, de dag doornemen en genieten van vers bereide maaltijden. De tijd nemen voor een maaltijd zorgt er niet alleen voor dat je er méér van geniet, maar het is ook een stuk gezonder voor het lichaam. Je maag heeft de tijd nodig om aan te kunnen geven dat je vol zit.. Door snel te eten vult de maag zich op en ontdek men pas later dat er té veel gegeten is. Hierdoor bestaat de kans op overgewicht.

Wat heeft dit allemaal met serveren te maken zult u denken? Wel, door middel van chique accesoires zorgt de gastheer er voor dat de aandacht niet alleen op het eten wordt gevestigd maar ook door de ambiance er omheen. Zodoende wordt er niet alleen gefoccused op de maaltijd of tapas, maar ook om de totaalbeleving.

Door een leuke manier van serveren kan je zelfs simpele maaltijden er fantastisch uit laten zien en zorgt het voor net dat beetje extra. Dek de tafel met een mooi bestek, zet een chique karaf water op tafel of zorg voor een mooie serveerschaal. Wellicht is er naderhand nog plek voor een klein kaasplankje en de avond is compleet. Op deze manier zorg je dus niet alleen voor een gezellige avond, maar werk je ook nog eens onbewust aan je gezondheid.

Lees meer