Messensets

Totaal 76 artikelen
Gesorteerd op:

Een messenset hoort bij de basis van de keuken

Dat messen een belangrijk onderdeel van de keuken zijn is algemeen bekend. Zeker wanneer je erg van koken houdt en vaak verschillende gerechten maakt, is het hebben van diverse messen een echte must. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld net op jezelf bent gaan wonen is het handig om in ieder geval de basis in huis te hebben. 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om ieder mes los kopen, maar je kunt ze ook gelijk in een set aanschaffen. Zeker wanneer je de messen graag van het zelfde merk wilt hebben, is dit aan te raden. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is in veel gevallen ook nog eens voordeliger. Je kunt een messenset zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Zo zijn er messensets met de 3 belangrijkste messen zoals een broodmes, een koksmes en een officemes. Dit is vooral ideaal wanneer je een starter bent of wanneer je alleen je meest gebruikte messen wilt vervangen. Ze zijn er ook een stuk uitgebreider. Zo heeft Berghoff een uitgebreid messenblok met wel 8 messen. Naast de 3 gebruikelijke messen, bevat de set een schilmes, santokumes, trancheermes, hakbijltje en zelfs een gevogelteschaar.

Of je de messen met of zonder messenblok koopt is geheel afhankelijk van de situatie. Wanneer je voor het eerst messen gaat aanschaffen, is het aan te raden om dat samen met een messenblok te doen. Messen los in een keukenlade leggen is namelijk niet alleen gevaarlijk voor je vingers, maar ook ontzettend slecht voor de kwaliteit van je messen. Heb je al een goede methode voor het bewaren van je messen? Dan hebben we gelukkig ook genoeg messensets zonder messenblok.