Bakken en bingewatchen

Is er in de zomerse komkommerperiode nooit iets leuks op de TV? Dan heb je het toch echt mis! Wij zijn namelijk dol op food TV en alles wat daarmee te maken heeft. En jullie natuurlijk ook, dat weten wij gewoon! Documentaires, films over bekende chefs en natuurlijk series op Netflix, we love it! Zoals altijd zijn wij niet te beroerd om goede tips te geven. Sterker nog, jouw inspiratie om lekkere dingen te maken zal er alleen maar een boost van krijgen.

Als we aan documentaires denken dan mag de documentaire Fucking Perfect over Sergio Herman natuurlijk niet ontbreken. Een jaar lang wordt Sergio gevolgd door de camera, een jaar waarin hij zijn 3 sterren restaurant Oud Sluis op het hoogtepunt laat stoppen en een nieuwe weg inslaat met The Jane in Antwerpen. Tot op vandaag één van de meest gewaagde stappen in de culinaire wereld. Uiteraard is zijn boek Sergio’s Smaakmakers ook bij ons te bestellen.

Aan culinaire series al helemaal geen gebrek want zowel Netflix als de rest van het wereldwijde web staat er bomvol mee. Naast de voor zoetekauwen erg leuke series als Nailed It en Zumbo’s Just Desserts, is er ook voor de semi-professionals genoeg om van te watertanden. Wat dacht je van the Final Table? Een serie afleveringen waarin topchefs van over heel de wereld een nationaal gerecht gaan namaken onder het oog van een bekende 3 sterren chef uit datzelfde land. Het is dan ook erg leuk en interessant om te zien hoe topchefs geweldig improviseren of af en toe aardig in paniek kunnen raken.Onze huidige guilty bingewatch pleasure is The Chef Show, een spin off van de film Chef. Een film over een 3-sterren chef wie alles op culinair gebied bereikt heeft, maar langzaam het plezier in koken verliest. Totdat hij ontslag neemt, een eigen foodtruck begint, hiermee zijn drive terugkrijgt en groot succes scoort met een heerlijk gegrilld broodje: de Cubano. Regisseur en acteur uit de film Chef Jon Favreau (zelf ook fanatiek Bourgondiër) gaat in The Chef Show met zijn leermeester van de film op pad door Amerika om de essentie van foodtruck voedsel te leren kennen. Hierbij komen de lekkerste grilled cheese sandwiches, beignets, burgers en natuurlijk de beroemde Cubano voorbij. De Cubano is een met mayo/mosterd ingesmeerd broodje belegd met roasted pork, ham, Zwitserse kaas en dan even heerlijk onder de grill. Het recept hiervan vind je snel in onze nieuwsbrief, dus hou je ogen en vooral mond open.

Wij zijn nog steeds aan het hopen op geur en smaak TV in de toekomst, maar mocht je trek krijgen van alle beelden dan houden wij jullie natuurlijk niet tegen om vooral de keuken in te duiken!Mark.