Met gegrilde perziken en geitenkaas

 

Een lunch, een moment om naar uit te kijken. Een lekkere maaltijd, met liefde gemaakt. Dan klinkt een boterham met kaas eigenlijk toch wel erg saai. Daarom deel ik vandaag een heerlijk lunch recept, waar geen brood bij aan te pas komt en toch snel klaar is.

perzik

 

Wat heb je nodig voor 2 porties:

  • 2 rijpe perziken
  • Zakje sla naar keus
  • 100 gram spekjes (ik gebruik vegetarische spekjes van de Vegetarische Slager, aanrader!)
  • 100 gram geitenkaas
  • Amandelen of walnoten
  • Vetstof om in te bakken
  • Peper en zout

 

Je mag de perziken schillen maar dit is echt niet nodig. Snijd ze doormidden en verwijder de pit. Snij dan elke helft in plakken van zo’n 1cm dik.
Als je een grillpan heb gebruik die dan nu, anders kan een gewone koekenpan natuurlijk ook.
Smeer de plakken perzik in met wat olie en grill ze tot ze mooie grillstrepen krijgen. In de koekenpan kan je ze net zo goed bakken maar krijg je geen grillstrepen.
Bak ondertussen in een andere pan, of als je minder haast heb in dezelfde pan, de spekjes lekker knapperig.
Dan heb je eigenlijk het meeste werk al gedaan.
Verdeel de sla over 2 lunchbakjes. Verdeel vervolgens de perziken, in plakken en/of stukjes.
Verkruimel hier dan de geitenkaas overheen en verdeel de spekjes.
Het is erg lekker om hier dan nog wat fijngehakte walnoten of amandelen overheen te strooien en maak het af met een beetje peper en zout. Let wet op met het zout want de spekjes en geitenkaas brengen dit ook al met zich mee.

Deze salade is ook perfect de avond van te voren te maken. Zet hem na de bereiding in de koelkast en de volgende ochtend pak je hem zo mee.
Dat is genieten! 

salade