Tips voor kids!

Het is lente en dus komen er temperaturen aan waardoor het heerlijk is om een frisse neus te halen. Was het niet zo dat het Corona virus natuurlijk een aardige domper op dit mooie seizoen is. Mensen zitten thuis en dat kan (als thuiswerken geen mogelijkheid is) soms behoorlijk saai zijn. Ook de kinderen zijn het misschien best wel eens beu om naast het huiswerk wéér achter de tablet of televisie te duiken en dus denken wij creatief. Voor zowel jong als oud is nog genoeg te ontdekken in de keuken en wat is er nu leuker om dit op een speelse wijze te leren aan de kinderen. Een paar tips? Here we go!

Koekjes bakken

Een klassieker, maar zeker niet de minste. Je maakt met de kinderen een standaard koekjesdeeg welke meestal bestaat uit ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn. Zodra je deze een uurtje gekoeld hebt is het deeg makkelijk uit te rollen en kan je alle kanten op. Op onze website hebben we talloze uitstekertjes waarmee je de leukste vormen kan maken. Zorg voor een beetje poedersuiker, water en kleurstof voor icing en versier de koekjes in de meest bonte kleuren. Zo zijn de kinderen gegarandeerd een tijdje zoet. Letterlijk en figuurlijk.

Milkshakes

Fruit, melk en een bolletje vanille ijs. Meer heb je eigenlijk niet nodig om een lekkere milkshake te maken. Het maakt het net even wat feestelijker en ook zo kom je toch nog aan een gemiddelde dag inname aan fruit. Maar dan natuurlijk wel met een beetje ongezond. Een beetje maar!

Pannenkoeken bakkenWelk kind doe je hier geen plezier mee? Het voordeel van een pannenkoekenbeslag maken is dat je hier uiteindelijk een flinke stapel pannenkoeken van kan maken. En mocht je over hebben, dan is een koude pannenkoek natuurlijk als ontbijt of lunch natuurlijk ook lekker.

De thuis picknick

Wordt een picknick in de buitenlucht lastig, bedek dan de tafel en maak er een binnen picknick van! Dit wil natuurlijk zeggen; maak een lekkere fruitsalade en laat de kinderen bijvoorbeeld helpen met de kroontjes van de aardbeien halen. Maak lekkere gevulde wraps, hartige taartjes of gebruik de koekjes welke je inmiddels al eerder deze week gemaakt hebt. Maak van het overige fruit lekkere sapjes waardoor ook de vitamientjes nog aan bod komen. Heb je echter niet alles op voorraad, snij dan gewoon die boterham met hagelslag eens in een driehoek. Of besmeer de boterham eens met Nutella en banaan en maak hier een tosti van in de pan. Misschien niet heel gezond, maar wel erg leuk voor de afwisseling.

Natuurlijk zijn er nog véél meer dingen te verzinnen, dus hou vooral onze social media in de gaten. Mocht je zelf tips of ideeën hebben dan houden wij ons natuurlijk aanbevolen!

Succes!