Van Bloemkool tot Buffalo wings, heerlijk en gezond!

Wie kent ze niet. Die rode, kleverige, Buffalo Chicken Wings om je vingers bij op te eten. 
Lekker 's avonds op de bank met een drankje of als onderdeel van een gerecht. Ik koos voor het laatste en ze stonden zo op tafel. De Buffalo saus is natuurlijk spicy dus voor de kids heb ik ook een eenvoudige oplossing.

Ingrediënten:

1 Bloemkool
120 gram Bloem (of amandelmeel)
1/2 theelepel knoflookpoeder
5 eetlepels melk naar keuze
230 ml Buffalo saus (Albert Heijn heeft dit o.a.)
Olijfolie (Of andere geschikte olie om mee te bakken)

Eten er kinderen mee? Dan heb je maar de helft van de Buffalo saus nodig en gebruik je een andere toegankelijke tomatensaus. Je zou deze ook zelf kunnen maken met passata en bekende kruiden.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
Snij de bloemkool in hapklare roosjes.
Spray de roosjes nu in met olie en schud ze even door.
Schud de roosjes vervolgens door de bloem en knoflookpoeder. (Dit kan in een grote kom of in een Zip-lock zak.)
Voeg nu ook de melk toe en voor extra knapperigheid kan je wat paneermeel toevoegen.
Verdeel de roosjes over de bakplaat in één laag. Ze mogen niet op elkaar komen te liggen.
Bak ze 25 minuten in het midden van de oven. (Houd ze wel in de gaten, de daadwerkelijke baktijd kan verschillen)


Combineer nu de Buffalo saus (of andere tomatensaus) met de olie. Door de olie blijft de saus beter plakken aan de bloemkool.
Dip ieder roosje in de saus en leg hem dan terug op de bakplaat. 
Voor de kids gebruik je nu dus de neutrale tomatensaus in plaats van de Buffalo saus.
Bak ze vervolgens nog 15 minuten en naar wens kan je dit nog verlengen met 5 minuten onder de grill.

Serveer ze met een frisse ranch dressing als saus of uiteraard iedere andere saus naar keuze.

Eet smakelijk!