Braadpannen & Stoofpannen

Wat blijft het braden van vlees toch een lekkere, herkenbare geur vanuit de keuken. Of het nu doet denken aan de zondagmiddag bij oma of een koude winteravond thuis. Braden en stoven is gezellig en minstens zo lekker. Natuurlijk heb je hiervoor goede pannen nodig welke dit een stuk makkelijker maken. Met de braadpannen van Sürel, Molten, Woll of Ronneby Bruk bent u in ieder geval altijd verzekerd van een succesvolle avond gezelligheid en een perfect gegaarde maaltijd.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Braden en stoven

Gietijzeren pannen worden langzaam warm en houden deze warmte erg láng en goed vast. Hierdoor zijn deze pannen erg geschikt voor het langzaam garen van heerlijke gerechten. Wat te denken van stoofvlees, draadjesvlees, hachee, malse hamlappen, maar ook stamppotten en coq au vin. Met een goede braadpan is dit allemaal een fluitje van een cent. Het Turkse merk Sürel heeft in de loop der jaren enorm terrein gewonnen op het gebied van gietijzeren braadpannen. Door de mooie geëmailleerde looks en de degelijkheid zijn deze favoriet bij onze klanten. Door middel van het druppeldeksel, wat er voor zorgt dat het verdampte vocht weer terug de pan in druipt, blijft het vlees supermals. U kunt dit effect zelfs nog versterken door wat ijsblokjes op het deksel te leggen zodat de condens circulatie optimaal blijft.

Natuurlijk hebben we bij Habitas ook nog andere merken braadpannen welke hoge scores halen op het gebied van braden en stoven. Zo komen we wederom bij Woll uit welke door het gegoten aluminium en de non stick laag ideaal is voor de langere termijn. U kunt hier zelfs met metaal in werken, maar om de pan zijn maximale levensduur te geven raden we dit nooit aan. Dit geldt tevens voor de schoonmaak waarbij we de afwasser afraden.

Wilt u nog tips? Kijk dan eens in ons ruime assortiment aan kookboeken en dan met name het boek over gietijzeren pannen. Uiteraard kunt u ook voor tips terecht in ons filiaal in de Markthal.

Lees meer