Deksels

Voor de veiligheid, garing en het goed sluiten van pannen is een deksel uiteraard noodzakelijk. Ook zorgt een deksel er voor dat de hitte perfect bewaard blijft. Dit versnelt het kookproces en de smaken, geuren en vitamines blijven behouden. Natuurlijk zijn er naast ‘normale’ glasdeksels ook nog spatdeksels welke voorkomen dat vocht, braadspetters en olieën op de huid terecht komen.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Afdekken voor een perfect resultaat!

Deksels bestaan net als talloze pannen in allerlei soorten en maten. Zowel vierkant als rond, van glas of siliconen zijn deze bij Habitas verkrijgbaar. De glazen deksels van Woll en SKK bijvoorbeeld, deze zijn degelijk, sluiten naadloos aan op de pan en zijn ook nog eens oven en vaatwasbestendig. Bovendien hebben de Woll deksels ook nog een ventieldop waarmee je langzaam stoom kunt doorlaten. Maar ook werkt een deksel energiebesparend. Zodra het water kookt, blijft de warmte door het deksel in de pan en kan het vuur lager gezet worden.

Waar je een deksel voor gebruikt is dus inmiddels bekend, maar welke gerechten hebben nu echt baat bij het gebruik van een deksel? Met andere woorden; voor welke gerechten zou je per sé een deksel aan moeten schaffen voor optimaal resultaat? Stoofvlees en suddervlees bijvoorbeeld, bij gerechten die langer nodig hebben wil je zeker zijn dat de smaken, geuren en hitte in de pan blijven. Dit bevordert de garing en smaak van het vlees. Wil je echter zorgen voor een beetgaar product, zorg dan dat je bij vochtvasthoudende groentes het deksel juist ván de pan haalt zodat de groentes lekker crispy blijven. Mocht u echter rijst koken, hou dan weer de deksel op de pan zodat het vocht niet verdampt, dit benadeelt de garing van de rijst.

Mocht u twijfelen over het formaat bij aanschaf van een deksel, komt u dan eens langs in de winkel zodat wij voor u de perfecte diameter kunnen opmeten.

Lees meer