Hapjespannen

De hapjespan heeft zoals we al eerder vertelden een geheel eigen verhaal. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar wat u wilt gaan doen, maar vooral om de juiste keuze te maken welke voor u persoonlijk het lekkerst werkt. Bij Habitas helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze.

Een goede hapjespan is dus weldegelijk het investeren waard. Niet alleen vanwege de levensduur maar vooral het gemak waarmee u zonder enige problemen een uitstekende biefstuk of gebakken aardappeltjes op tafel kunt serveren. Buiten dat is een goede hapjespan vanwege zijn geleiding ook nog eens heel economisch. Uiteraard zit er ook in alle soorten hapjespannen weer een verschil.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pannen met een anti-aanbaklaag

Wat maakt een pan mét anti-aanbaklaag zo bijzonder en makkelijk? Dit zit hem zoals gezegd in de laag, welke er voor zorgt dat u ten alle tijden kunt bakken zonder dat iets aan de pan blijft plakken. Dit is vooral ideaal bij het bakken van pannenkoeken, vis of een omeletje. Bij voorkeur raden we dan ook de pannen van Green Pan of Woll aan. Deze twee pannen bevatten géén teflon/PFOA laag welke sinds 2015 verboden zijn in productie omdat deze giftige stoffen bevatten. Zodoende kunnen deze lagen dan ook zo goed als niet kapot en kunt u in het geval van Woll zelfs met metaal in de pan te werk gaan. Green Pan dankt zijn naam aan de ‘groene’ milieuvriendelijke productie en het feit dat deze een Thermolon laag hebben welke in tegenstelling tot het giftige teflon pas smelt bij 450 graden Celsius en dus veel energie bespaart.

Pannen zonder anti-aanbaklaag

Anders dan het gebruik van anti-aanbak zijn er pannen en producten welke juist baat hebben zonder deze laag. Het betreft hier voornamelijk stalen pannen welke eerst voorbewerkt moeten worden. Als we bijvoorbeeld kijken naar de pannen van Turk of Paderno dan dienen deze eerst ingebakken te worden met olie, aardappelschillen en zout zodat u vanzelf een anti-aanbaklaag gaat creëren. Naarmate je deze pannen meer gaat gebruiken zult u merken dat ze steeds beter gaan bakken. Vooral bij het bakken van aardappeltjes en een mooie biefstuk is dit heel geschikt omdat je juist dán dat mooie krokante korstje krijgt, iets wat je bij een anti-aanbakpan veel moeilijker voor elkaar krijgt.

U merkt het al, een goede koekenpan is het overdenken waard, mocht u na het bekijken van de site nog vragen hebben kom dan eens langs in de winkel voor meer advies.

Lees meer