Koekenpannen

Bij Habitas-Online hebben wij koekenpannen in verschillende soorten en maten. Om de juiste koekenpan te vinden is het belangrijk om te kijken naar wat u wilt gaan doen, maar vooral ook naar wat voor u het lekkerst werkt. Of u nu op zoek bent naar een grote of kleine koekenpan, met of zonder anti-aanbaklaag, bij Habitas Online helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Als u een koekenpan wilt gaan kopen bedenk dan eerst of u wilt koken op inductie of gas en bedenk daarbij of u wellicht al een voorkeur heeft qua materiaal. In het assortiment van Habitas Online vindt u namelijk pannen van plaatstaal tot gietaluminium. Voor het bakken van een stukje vlees kunt u uiteraard kiezen voor een basic koekenpan maar onze ervaring leert dat de echte kookliefhebbers op zoek zijn naar een koekenpan van hoge kwaliteit en een lange levensduur, zoals de Woll koekenpan. Niet te verwarren met een hapjespan. Het grote verschil is tussen een hapjespan en een koekenpan is de hoogte van de rand. Deze is bij een hapjespan 2 tot 3 cm hoger. Neem ook zeker een kijkje bij ons volledige assortiment pannen op Habitas Online of kom langs in onze winkel in de Markthal van Rotterdam en laat u verrassen!

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Koekenpannen met een anti-aanbaklaag

Wat maakt een pan mét anti-aanbaklaag zo bijzonder en makkelijk? Dit zit hem zoals gezegd in de laag, welke er voor zorgt dat u ten alle tijden kunt bakken zonder dat iets aan de pan blijft plakken. Dit is vooral ideaal bij het bakken van pannenkoeken, vis of een omeletje. Bij voorkeur raden we dan ook de pannen van Woll aan. Deze pannen bevatten géén teflon/PFOA laag welke sinds 2015 verboden zijn in productie omdat deze giftige stoffen bevatten. Zodoende kunnen deze lagen dan ook zo goed als niet kapot en kunt u in het geval van Woll zelfs met metaal in de pan te werk gaan. 

Koekenpannen zonder anti-aanbaklaag

Anders dan het gebruik van anti-aanbak zijn er pannen en producten welke juist baat hebben zonder deze laag. Het betreft hier voornamelijk stalen pannen welke eerst voorbewerkt moeten worden. Als we bijvoorbeeld kijken naar de pannen  Paderno dan dienen deze eerst ingebakken te worden met olie, aardappelschillen en zout zodat u vanzelf een anti-aanbaklaag gaat creëren. Naarmate je deze pannen meer gaat gebruiken zult u merken dat ze steeds beter gaan bakken. Vooral bij het bakken van aardappeltjes en een mooie biefstuk is dit heel geschikt omdat je juist dán dat mooie krokante korstje krijgt, iets wat je bij een anti-aanbakpan veel moeilijker voor elkaar krijgt.

U merkt het al, een goede koekenpan is het overdenken waard, mocht u na het bekijken van de site nog vragen hebben kom dan eens langs in de winkel voor meer advies.

Lees meer