Snelkookpannen

Een snelkookpan, ook wel een hogedrukpan genoemd kan een hoop tijd besparen in de keuken. De hermetisch afgesloten deksel bouwt druk op in de pan waardoor de inhoud al snel warmer wordt dan 100°C. Dit maakt dat gerechten een stuk sneller, in maar liefst 2/3 van de tijd, bereid kunnen worden dan in een reguliere kookpan. De kooktijd wordt verkort en hierdoor verbruik je ook minder energie.  

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in

Tijdsbesparing, energiebesparing & voedingsstoffen blijven beter behouden

De snelkookpan is een slimme uitbreiding op je huidige collectie kook- en koekenpannen. De tijdsbesparing is het eerste wat opvalt bij het gebruik van de snelkookpan vergeleken met een reguliere kookpan. Door deze verkorte kooktijd bespaar je automatisch ook de energiekosten van het koken. Maar wat er ook nog bij komt kijken zijn de beter behouden voedingsstoffen. Wanneer bijvoorbeeld groentes lang gekookt worden verdwijnen er veel vitamines. Tijdens het koken in een snelkookpan wordt de zuurstof uit de pan geperst, is het water sneller op temperatuur en zijn de groentes sneller beetgaar. 

De werking van de snelkookpan

Vul de pan met water en sluit het deksel. Met de drukregelaar kan de gewenste stand gekozen worden en vervolens plaats je de hogedrukpan op de warmtebron naar keuze. Nu zal de druk in de pan toenemen wat te controleren is via de drukregelaar. Is de temperatuur te hoog of is de juiste temperatuur al bereikt? Het is allemaal te volgen en bij te sturen. Zodra de kooktijd is verstreken haal je de pan van de warmtebron en laat je de druk ontsnappen via de onluchtingsknop. Open de snelkookpan pas zodra alle druk ontsnapt is.

Lees meer