Wokken & Wadjans

Met wokken wil je binnen korte tijd een hoge temperatuur bereiken, daarom zoek je naar een wokpan met een goede geleiding. Het assortiment aan wokken is groot en het is persoonlijk welke wokpan voor jou het beste werkt. Toch is het noodzakelijk om te kijken naar goede kwaliteit. Van Woll tot Masterclass en Paderno, al deze merken blinken uit in wokken en je zal zien dat je met de wokken en wadjans van Habitas het Oosten in huis haalt.

Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Als wokken een manier van leven is

Wokken wordt al ruim 2000 jaar bëoefend. Steeds vaker wokken mensen thuis door middel van een wokbrander en een fijne wokpan. Maar toch is wokken geen techniek die iedereen uit de losse pols zomaar eventjes uitvoert. Wokken is namelijk een kunst en niet voor iedereen weggelegd. Mits je natuurlijk een wokpan koopt welke het wokken een heel stuk makkelijker maakt. Denk hierbij aan de wokpannen van Woll welke door de non-stick coating en perfecte geleiding ideaal zijn om in te wokken. Natuurlijk hebben wij in iedere prijscategorie ruime keuze zodat je nooit meer een goede wok misloopt.

Wokken gebeurt op een hoge temperatuur en daarom is het noodzakelijk dat je goede olie gebruikt, de ingrediënten in de juiste maat snijdt en de pan goed op temperatuur laat komen. Het is hierbij belangrijk dat de temperatuur boven het kookpunt komt en zodoende het vocht onttrokken wordt uit de pan waardoor de smaak geconcentreerd blijft. Vandaar dat wokken een korte bereiding is en tevens net zo smaakvol.

De wadjan heeft in tegenstelling tot de wokpan geen steel maar twee oren en is voornamelijk geschikt om gerechten in te bereiden welke langer nodig hebben. Wadjans worden vaak vergeleken met de wok maar doordat de wadjan vaak een dikkere bodem heeft raden we deze niet aan als wok. Natuurlijk zijn deze wadjans wel perfect om bijvoorbeeld rundvleesgerechten of ander stoofvlees in te bereiden.

Ten alle tijden is het natuurlijk belangrijk dat de wokpan lekker in de hand ligt zodat je met gemak de sierlijke ‘gooi beweging’ kunt maken. Kom dan eens langs in de Markthal om te voelen welke voor u de geschikte wok is.

Lees meer