Big Green Egg

De laatste jaren populair geworden door de televisie, maar bij de grillmasters natuurlijk al jaren favoriet: The Big Green Egg. Met sterrenchefs als Julius Jaspers en Jonnie Boer als ambassadeur van deze alleskunner is de Big Green Egg (afgekort BGE) bij veel liefhebbers niet meer weg te denken uit de tuin of keuken. Dit komt voornamelijk door de talloze mogelijkheden die dit keramieke groene wonder kan bewerkstelligen. U zult merken dat een stukje vlees nooit meer hetzelfde smaakt na gebruik van de BGE.


Lees meer

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Rooster Lijst

Stel een Oplopende Directie in
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Het grote groene ei

Maar wat is er nu precies zo bijzonder aan dit groene monster? De Big Green Egg dankt zijn techniek aan de op Aziatische kleiovens gebaseerde kamado’s. In Japan gelegerde Amerikanen merkten op dat de smaak in deze kleiovens zo uniek was dat ze deze meenamen naar het thuisfront. Samen met NASA ontwikkelde Big Green Egg een geperfectioneerde variant van de kamado welke door de moderne technieken en het keramiek minstens honderdduizend kan worden verhit zonder in kwaliteit af te nemen.

Niet alleen kun je met de BGE door middel van de lucht toevoer nauwkeurig de temperatuur bepalen, ook blijft de warmte door middel van het keramiek perfect behouden en heeft de buitentemperatuur geen invloed op de binnenkant van de BGE.

Hoe werkt 'the Egg'?

Alleen hamburgers of malse sateetjes bakken? Dat kan, maar dan doet u de BGE echt veels te kort. De Egg leent zich namelijk ook perfect voor het bereiden van knapperige pizza's op de pizzasteen. Wilt u slowcooken? Geen probleem, want de convEggtor biedt uitkomst en is een ideale indirecte kooktool zodat u de lekkerste stoofpotten kunt bereiden. Ook voor het bakken van brood en cakes is de BGE een ideale vervanger voor je oven. Zelfs het roken van een heerlijk stukje zalm kan op dit kookwonder. Gebruik hierbij onze cederhouten planken en je proeft wat de Green Egg met de smaak zal doen.

Uiteraard hebben we zowel in onze webshop als onze winkel in de Markthal een ruim assortiment aan accessoires voor 'the Egg'. Van maiskolfhouders en pizzascheppen tot aan rooksnippers in diverse smaken. Mocht u echter nog vragen hebben over The Big Green Egg, komt u dan eens langs en laat u verder informeren.

Lees meer